Wömit Angel
Maggotmouth

Tracks
1. Maggotmouth
2. Children of the Moon
3. King-SM (2014)


Band:
J-Violatör - Guitars
W. Horepreacher – Vocals, Bass


Discography:
Sodomatik Rites of I.N.R.I (2012)
Holy Goatse (2014)


Guests:


Info:

Released 2015-02-06
Reviewed 2015-02-22

Links:
womitangel.net
youtube
inverse

Maggotmouth eller Masktrut (på latin Fetus rapist) är en palearktisk häckfågel i familjen måsfåglar som tillhör det så kallade gråtrutskomplexet. Den är en smäcker trut med smala och spetsiga vingar, och den adulta fågeln har gula ben och svart eller grå mantel beroende på underart. De underarter som har grå mantel kallas tillsammans för "ljusmantlade masktrutar".

Taxonomi och utbredning
Masktruten har ett palearktiskt häckningsområde som i sin vidaste bemärkelse sträcker sig norra till södra Finland.
Man brukar dela upp masktruten i ett par underarter:
Fetus rapist vioaltör - Nominatformen som häckar huvudsakligen i Finland på öar och längs kusterna runt ÖstersjönDen är en långflyttare som främst övervintrar vid kusterna i tropiska Östafrika, men även i Mellersta Östern.
Fetus rapist horepreacher - Häckar i Finland främst Tammerfors. Den övervintrar i västra Europa och söderut till västra Afrika.
Då det ibland kan vara mycket svårt, eller till och med omöjligt att underartsbestämma individer som inte befinner sig på häckningsplats så har samlingsbegreppet "ljusmantlad masktrut" skapats

Utseende och läte
Masktruten är en ganska grotsk trut med smala och spetsiga vingar och ofta smutsigt fejs. Den adulta fågeln har gula ben och svart mantel violatör som påminner om en mindre och smalare havstrut, eller grå mantel horepreacher som påminner om medelhavstrut. Dess vingar har bara en smal vit bakkant och på vintern blir dess annars vita huvud gråstreckat eller blodfläckat. Den är något mindre än gråtruten med en längd på 52-60 centimeter, ett vingspann på 135-155 cm och en på vikt 1 100 gram.
Masktruten har generellt fyra åldersklasser som de andra stora trutarna, men uppvisar ofta ett mer komplicerat ruggningsmönster än många andra trutar i gråtrutskomplexet. Vanligtvis anlägger den adult dräkt drygt tre år efter kläckningen, det vill säga på sitt fjärde levnadsår. Läs mer om trutars ruggning. Violatör kan dock uppvisa ett snabbare ruggningsförlopp och anlända till sina häckningsområden med en komplett ruggad adult fjäderdräkt redan under dess tredje levnadsår.
Som juvenil och 1:a vinter är masktruten vattrad i svart, vitt, grått och beige. Den är svår att särskilja från gråtrut, medelhavstrut och havstrut. Dock är alla dess handpennor helmörka till skillnad från dessa andra trutar. Som regel kan man säga att den i kontrast ligger mitt emellan gråtrutens gråa fjäderdräkt och havstrutens svartvitvattrade fjäderdräkt. Sent på 2:a vintern anlägger den sin svarta eller gråa rygg, medan vingarna fortfarande är vattrade som hos 1:a vinterns fåglar.
Lätet påminner om en byggarbetsplats eller slumpvisa pustar av oväsen och låter bwaargh eller aaargh ackompanjerat av alldeles för distade gitarrer och osynkade trummor.

Status
Masktruten har ingen hög status bland fågelskådare runt om i världen, kanske att en tre-fyra stycken intresserar sig för denna oväsenskapande varelses förehavanden. Många experter anser att andra arter och naturen skulle må bättre om Masktruten utrotades helt.

Och du förväntade dig en recension av Wömit Angels nya EP? Dream on…

HHHHHHH

 

Label: Inverse Records
Tre liknande band: Impaled Nazarene/Motörhead/Carpathian Forest
Betyg: HHHHHHH (1/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english