Starsick System
Daydreamin'

Tracks
1. Start Again
2. Spit It Out
3. Believe
4. Tomorrow
5. Interlude
6. Pull The Trigger
7. Don't Fly Away
8. Let It Go
9. Last Goodbye
10. Strong
11. Back In Time
12. Daydreamin


Band:
Marco Sandron - Vocals and Rhythm Guitars
Valeria "Pizzy" Battain - Bass
David "Dave D." Donati - Rhythm and Lead Guitars
Ivan Moni Bidin - Drumss


Discography:
Debut


Guests:
Alessandro Del Vecchio - grand piano


Info:
Produced by Ivan Moni Bidin
Cover, Logo & Artwork by Rhett Podersoo

Released 2015-04-14
Reviewed 2015-09-15

Links:
starsicksystem.com
bakerteam records

Ett dagdrömmande album från Italien, bandet Starsick Systems första album kallas så. Det må vara ett första band för epitetet Starsick System men bandet består av erfarna musiker bland annat en sångare som hörts i till exempel Eden’s Curse. Så vi får kompetens och erfarenhet i ett debutalbum, det är förstås något som lovar gott, även om deras erfarenhet inte direkt lett till världens mest intressanta skivomslag. Det är ett album som släppts för ett tag sedan och som rönt ett ganska gott mottagande runt om på nätet, nu vet vi ju alla att det inte betyder något förrän jag sagt mitt och jag har givit detta album ett antal spinn i min skivspelare nu.

Bandet kommer in ”all guns blazing” som man säger på ett annat språk, det är högoktanig, högtempo hårdrock med massor av driv och energi. Riktigt bra sångare. Snyggt producerat och ganska god variation över ett album som inte känns överdrivet långt. Många gånger hamnar musik som denna i lite av ett klichéträsk men inte Starsick System som lyckas med konststycket att skapa musik som känns relevant i en genre som ofta kan tyckas allt annat än relevant. De håller sig lagom smutsiga i hörnen, sången är rivig med bra driv och refrängerna är precis sådär lagom medryckande och samtidigt skitiga som man vill att refränger ska vara. Det är en kvalitativ produktion, inget snack om det.

Ett argument jag ofta använder när jag drar ifrån poäng i betyg är att bandet inte bryter ny mark och det gör inte heller Starsick System men man kan låta bli att bryta mark och ändå skapa fräsch musik och det gör Starsick System – däremot är sjuan förlorad eftersom den kräver originalitet. De tar något välbekant och fräschar upp det till något tidsenligt, de blir således välbekanta utan att för den skull kännas utdaterade. Det är ett album som är lätt att ta till sig men som ändå håller för ganska mycket upprepade genomspelande och det är ett album jag verkligen gillar, ett av de finaste italienska hårdrockalbumen jag hört på ett tag och det är positivt eftersom italienare tillhör eliten när det gäller traditionell hårdrock.

Ett varmt rekommenderat album med en hel uppsjö bra låtar, jag har väldigt svårt att välja ett favoritspår då det finns ett helt album som är riktigt bra. Jag gillar fjärde spåret Tomorrow en hel del, det har en skön refräng och bra driv, lite lägre tempo än mycket annat på albumet – men egentligen är det svårt att ta ut en favorit eftersom jag säkert i morgon skulle tycka att ett annat spår är det bästa. Ett perfekt album för dagdrömmaren, jag rekommenderar att ni tar en närmare titt på det – jag tror inte att ni kommer att ångra er om ni gör det, det är riktigt jävla bra!

HHHHHHH

 

Label: Bakerteam Records
Tre liknande band: Alter Bridge/Papa Roach/Sixx AM

Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english