Lars Boutrup's Music For Keyboards
Small as a Ball

Tracks
1. Small as a Ball
2. Metro Scheme 69
3. Back To Horn
4. Für Deine Kleider
5. Heaven Can Wait
6. Will We Dream About The Ball
7. And The Boy Gets A Cigar
8. Story Harp


Band:
Lars Boutrup - Keyboards, Organ and Synthesizers
Fredrik Sunesen - Drums, Assorted Percussion
Niels W. Knudsen - Bass


Discography:
Lars Boutrup's Music for Keyboards (2005)
The Symphonic Dream (2011)


Guests:


Info:
Produced by Lars Boutrup
Recorded by Yello House Studio and The Bunker Studio - 2015
Mixed by Lars Boutrup with Robert O. Walker and Juruda Bendtsen
Mastered by Flemming Hansson at Sweep Productions
Photography, art direction and design by Robin Design

Released 2015-03-02
Reviewed 2015-04-10

Links:
musicforkeyboards.com
myspace
excess records

Danske Lasse är tillbaka med ett nytt ”musik för keyboards-album”, åtta nya kompositioner med en stark man på framsidan. Senast det begav sig var det väldigt bra så man kan väl inte säga att det var helt utan förhoppningar detta album sattes i skivspelaren och fick sina första genomspelningar. Frågan man förstås kan ställa sig är om den gode Lars kan återupprepa konststycket att skapa ännu ett riktigt bra instrumentalt album.

Ganska storslaget, väldigt fokuserat på keyboards, progressivt och ganska varierat. Instrumental musik behöver inte vara så bunden av en sånginsats och det var en av styrkorna på Boutrups senaste album och så också på detta då det hela tiden hålls oförutsägbart och dramatiskt, kanske inte lika drömskt filmiskt som senast och inte lika mycket djup eller dynamik som sist det begav sig men jag tror nog att hans fans kan känna igen sig i detta album som också är väldigt snyggt producerat med ett ljudlandskap som inrymmer mycket spännande att upptäcka.

Det är ett bra album, dock tycker jag inte att det är lika bra som senast det begav sig. Det skulle ha behövts lite mer dynamik i låtarna, det blir inte samma magi som senast. Jag tycker nog att produktionen är bättre denna gång men att låtmaterialet saknar det där lilla extra som fanns senast. Nu låter det kanske som att jag tycker att detta är totalt ointressant och så vidare men det är inte heller sant för att jag tycker att det är ett bra album även om det som sagt inte är riktigt lika bra som jag vet att Herr Boutrup och hans följeslagare är kapabla att skapa.

Första och sista spåret är de två vassaste på albumet men alla spår håller en god kvalité, även om jag som sagt skulle ha velat se lite mer dynamik och drama. Ni som gillat Boutrups tidigare Music For Keyboard-alster kommer säkert att finns även detta album väldigt tilltalande, fans av instrumental progressiv musik bör definitivt kolla upp detta album.

HHHHHHH

 

Label: Ex'cess Records
Tre liknande band: Rick Wakeman/King Crimson/Erik Norlander
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english