Famishgod
Devourers of Light

Tracks
1. Chapter 1: Devourer of Light
2. Chapter 2: Famish
3. Chapter 3: Black Eye
4. Chapter 4: Premature Grave
5. Chapter 5: The Monarch
6. Chapter 6: Two Last Stairs
7. Chapter 7: Brightless


Band:
Pako Deimler - All instruments
Dave Rotten - Vocals


Discography:
Debut


Guests:


Info:
Gauguin - Engineering
Marcos Amorim - Mastering

Released 2014-12-01
Reviewed 2015-10-15

Links:
bandcamp
xtreem music

Spanska bandet Famishgod släppte för ett tag sedan denna historia som är berättad i sju kapitel och som har ett omslag som är ungefär lika intressant som att se målarfärg torka – ungefär lika roligt som det också är att lyssna på skiten. Egentligen borde jag ha kastat detta album för länge sedan, inte för att det suger utan för att det är gammalt och har passerat den ålder jag brukar ha som max men eftersom jag tagit mig tid att lyssna in mig på det så får det gå ändå.

Ingen annan än Avulseds Dave Rotten står för de ruttna sånginsatserna, det låter som vanligt som skit. Musikaliskt handlar det om så-kallad brutal dödsmetall, mörk dödsmetall sa pressmailet. Det stämmer väl ganska bra måste jag tillstå, långsamt släpande riff och djupt gutturalt stönande är vad vi får, har du hört Avulsed så vet du precis hur det låter även om här faktiskt finns ett par melodiösa inslag inkastade i det övriga skräpet. Inte brutalt, hårt, eller tungt, bara segt släpande och tråkigt och med en speltid på nästan en timme och långtråkigt får man nog ändå säga. Ingen kvalitetskänsla någonstans faktiskt.

Gäsp – det är egentligen den enda känslan jag får, det är segt och sömnigt. Rutten dåligt faktiskt. Jag skulle kunna skriva en massa obscena saker jag hellre gör än att utsätta mig för detta men faktum är att jag frivilligt väljer att lyssna på och skriva om skiten så vad säger det egentligen om mig när jag ändå inte gör dessa saker jag påstår att jag hellre vill göra? Kanske blir jag en martyr för alla er som nu slipper utsätta er för denna kaskadspya till musikalster. Musik förresten? Jag vet inte om den beskrivningen är korrekt för något som låter så här. Riff, riff, riffeti-riff, BRÖÖÖL – så låter det mestadels.

Nej, tack och lov är jag nu klar med detta och kan ägna mig åt något som faktiskt mer tilltalar mitt musikaliska öra. Detta album suger riktigt ordentligt och jag tror bara att ni kan uppskatta det om ni är tondöva, patetiska eller inte har förstått hur lam dödsmetall av den här typen faktiskt är. Om ni låter er luras av omslag och utseende på bandmedlemmarna som egentligen är lika brutala som en fluga. Famishgod? nej tack jag har faktiskt musiksmak!

HHHHHHH

 

Label: Xtreem Music
Tre liknande band: Avulsed/Mythic/Rippikoulu
Betyg: HHHHHHH (2/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english