Albatross
Fear From the Skies

Tracks
1. Intro - Advance
2. The Raptorsville Fair
3. Jugglehead the Clown
4. Children of the Cloud
5. Outro - Fold
6. In the Lair of Dr.Hex
7. A Tale of Two Tyrants
8. The Empire of Albatross


Band:
Dr. Hex - Bass
Biprorshee Das - Vocals
Vigneshkumar Venkatraman - Guitars
Nishith Hegde - Guitars
Varun Singh - Guitars
Jay Thacker - Drums


Discography:
Debut


Guests:


Info:
Ashwin Shriyan - Recording, Mixing
Daniel Kenneth Rego - Mastering
Rahul Chacko - Artwork

Released 2015-05-20
Reviewed 2015-10-21

Links:
bandcamp
youtube

transcending obscurity

En stor fågel, eller ett indiskt heavy metal band gömmer sig bakom detta epitet. Fear From the Skies är detta indiska bands första album och det har ett ganska roligt skivomslag. Det är inte ofta man får höra annat än nyheter om en viss typ av brott från Indien så det kanske kan vara trevligt med lite heavy metal som inte tycks nämna något om Indiens nationalsport. Ett album med två historier uppdelade på de fem första och de tre avslutande spåren.

Det är klassisk heavy metal men ändå av en lite bredare stilistik med inslag av thrash och lite annat skoj. Ganska modernt och snyggt producerat men samtidigt med en lite smutsig känsla av svunna tider, nostalgi och modernitet i samma förpackning. Jag tycker definitivt att vi kan kalla det en bra produktion, de visar stark dynamik och ganska bra variation över albumets åtta spår. Sagorna är också ganska väl åtskilda så man känner igen vilken del respektive spår härstammar ifrån. Sångaren är hyfsat, gitarrliret är snyggt och produktionen så fans av klassisk heavy metal kommer säkert att uppskatta detta album.

Jag tycker att det är bra, inledande introt som går in i The Raptorsville Fair är en riktigt vass kombination, grymt bra och jag tycker att det är lite synd att inte resten av albumet är av samma kaliber men visst är det fortfarande bra låtar även om de två sista känns ganska sömniga. Jag är positivt överraskad av fantasifullheten i början men det är lite synd att inte resten av albumet når den nivån, upprepning är väl alltid kul. Det är synd att mycket av albumet hamnar i lite NWOBHM-träsk. Nåväl jag tycker trots allt att det är ett bra album, underhållande och med en bra känsla.

Det tycks som jag har svårt att säga så mycket annat än att jag gillar den lite skruvade Raptorsville Fair, i övrigt är det ganska schyssta låtar men inget som direkt glänser. Fans av klassisk heavy metal känns som den huvudsakliga målgruppen och de kommer nog att uppskatta detta album ganska mycket, jag är dock glad att det åtminstone finns ett spår som tilltalar även mig. Kort och gott kan jag tycka att det är ett album som kan vara värt att kolla upp.

HHHHHHH

 

Label: Transcending Obscurity India
Tre liknande band: Vestal Claret/Switchblade/King Diamond
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english