Doctor Livingstone
Contemptus Saeculi

Tracks
1. Allegro Maestoso (Présentations à la Plèbe)
2. Starting the Fire
3. He Beneath the Scenery
4. By Serpents (Illumination Mea)
5. From the Bottom to the Grounds
6. Marked by the Whip, Pt. 3
7. Negative Planar Entity
8. Contemptus Saeculi
9. Eat You Devour Me
10. Onze-
11. Le
12. Requiem N°12 en La #


Band:
PLCD - Guitar / Bass / Chant
SiX - Batterie / Chant
Reverend Prick - Clavier / Chant
Deadlock - Chant
Azat - Chant


Discography:
Notre Niveau Est Trop Elevé pour... (2007)
Notes du Paradis (2008)


Guests:


Info:

Released 2014-01-30
Reviewed 2014-03-08

Links:
myspace

osmose

David Livingstone, född 19 mars 1813 i Blantyre, South Lanarkshire, Skottland, död 1 maj 1873 i Ilala nära Bangweulusjön, North-Western Rhodesia (i nuvarande Zambia), var en brittisk (skotsk) missionär och upptäcktsresande. Han sägs ha funnit Nilens källa och varit med på att göra slut på arabisk slavhandel i Afrika. Han var lite av en nationalhjälte under sin tid, det välkända citated ”Dr Livingstone I Presume” sägs ha yttrats 10 november 1871 av journalisten Henry Morton Stanley i Ujiji vid Tanganyika. Denne upptäcksresandes namn har lånats av detta franska extremmetallband som nyligen släppte sitt tredje album. Ett album som vittnar om ett visst förakt mot sina lyssnare.

Svartmetall handlar det om, ibland lite grind och lite sådant men hela tiden hålls det i det mörka och extrema. Buffligt och argt, sången är skrikvrål i stil med mången primitiv svartmetall. Knappast speciellt nyskapande, det finns några melodiösa passager men det mesta är extremt och smutsigt. En för genren bättre produktion, inte lika lågbudget och jordkällarmässig som man brukar kunna höra i genren. Ingen variation att tala om och allt låter som det kom från en annan tid, en mindre sofistikerad tid. Kanske framtiden med tanke på hur mycket mindre sofistikerad människan tycks bli för varje passerande dag. Om du gillar den här typen av musik kommer du säkert gilla även detta album, svårt att se dock hur det ska kunna tilltala någon annan.

Trist och oförargligt, så skulle man kunna beskriva detta album. Segt, sömnigt, billigt och ointressant är ett annat sätt att beskriva det. Jag har svårt att ta med mig något positivt ur mitt möte med denna variant av Livingstone, att fördjupa mig i den verklige Livingstones fascinerande historia skulle definitivt ha varit en bättre användning av min tid. Definitivt inte ett album för de bredare massorna.

Är du svartmetallare? om svaret är ja tycker jag nog att du bör ta en titt på detta album, det kan tilltala. Om svaret är nej kan du gott ha överseende med detta album som föraktar världen och istället söka dig till något mer intressant.

HHHHHHH

 

 

Label: Osmose Productions
Tre liknande band: Mutiilation/Arkhon Infaustus/Zoldier Noiz
Betyg: HHHHHHH (2/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english