Berggren Kerslake Band
The Sun Has Gone Hazy

Tracks
1. Walk Tall
2. Super Sonic Dream
3. My My
4. The Sun Has Gone Hazy
5. Free
6. Fools Asleep
7. As Time Goes By
8. Rock´n´Roll Gangsta
9. Back On The Road Again
10. Born Again


Band:
Stefan Berggren - Vocals, Guitar, Organ Piano Moog, Strings Rhodes piano & Tambourine
Lee Kerslake - Drums, Vocals, Strings Mellotron & chimes
Tomas Thorberg - Bass


Discography:
Adult Oriented Candy (2011)
California Suntan (2012)


Guests:
Joakim Svalberg - Organ & Moog (on As Time Goes By & Rock`n`Roll Gangsta)


Info:
Recorded in Berggren & Boo Studios
Producer Stefan Berggren, co-producer Lee Kerslake
Engineered by Stefan Berggren & Robert Wellefors
Mixed & mastered by Lennart Östlund at Polarstudio, coding Classe Persson
Except 1 mixed by Stefan Berggren, mastering by Pete Lyman

 

Released 2014-01-24
Reviewed 2014-01-28

Links:
youtube
metal heaven

Två herrar som är väldigt bevandrade i den rockmusikaliska floran slår sina påsar ihop och skapar Berggren Kerslake band. Jag talar förstås om Tommy Iommi och Jeff Lynne. Nej, Lynne skulle aldrig skapa något nytt med tanke på att det var väl 20 år sedan han skapade något som inte var återsläpp av vad han redan gjort, nej det är herrarna Stefan Berggren och Lee Kerslake, den senare legendarisk trumslagare för Uriah Heep. Detta är duons första album, de har en bassist till hjälp också så bandet är en trio med mer erfarenhet än de flesta i branschen. Frågan är förstås alltid om denna erfarenhet är ett handikapp eller en fördel. Solen har i alla fall blivit lite dimmig om vi ska tro titeln, frågan är förstås då vad som vänta när vi tittar bortom titeln och under det lite tråkiga skivomslaget.

Jo, vi hittar klassisk rockmusik, med bluesinslag och en tydlig influens av sjuttiotalet. Men med en produktion som är modern, det är inte samma orena produktion som den eran bjöd på utan produktionen låter fräsch och låtmaterialet låter förvånansvärt fräsch trots sin nick mot sjuttiotalet som ju var för omkring 40 år sedan. Tio spår av klassiska rocklåtar, klassiska i sin framtoning eftersom det inte handlar om covers. De har ett snyggt driv samtidigt som det är lite tillbakalutat och lössläppt. Den använder definitivt sin erfarenhet på ett positivt sätt, bra variation bör nog också tilläggas en beskrivning av albumets musikaliska framtoning. 51 minuters speltid klockar vi det till och det är bekant men ändå rätt så fräsch musik måste jag tillstå.

Ett riktigt bra album är det, underhållande låtar och inga direkta svagheter. Kanske att det inte är för dig som hatar sjuttiotalsrock men annars har jag svårt att se hur något kan direkt ogilla ett album som detta. Alla tio låtar håller hög klass och sånginsatsen är riktigt, riktigt bra, Berggren har definitivt bra känsla i sin sånginsats.

Bäst på albumet är inledande Walk Tall och titelspåret vilka är de spåren som sätter sig bäst i mitt medvetande. Men alla spår håller god klass så det är inte direkt så att de är väldigt långt över de andra men refrängerna i dessa låtar är lite mer minnesvärda än de i de övriga låtarna på albumet.

The Sun Has Gone Hazy är ett starkt album, underhållande och klassiskt. Varmt rekommenderat för alla er som gillar skön blueshårdrock.

HHHHHHH

 

 

Label: AOR Heaven/Germusica
Tre liknande band: Uriah Heep/Deep Purple/Whitesnake
Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english