Rust n'Rage
Showdown

Tracks
1. Road To Nowhere (Instrumental)
2. Secret Highways
3. Hotter Than You
4. Locked n’ Loaded
5. This Time
6. Hit The Ground
7. Thrill Me
8. Where The Angels Go To Die
9. Hollow Life
10. Sounds Of The City
11. Black Rose


Band:
Vince– Vocals
Eddy– Bass
Jezzie– Drums
Johnny- Guitar


Discography:
Debut


Guests:


Info:

Released 2013-01
Reviewed 2013-01-28

Links:
myspace
youtube
soundcloud
ektro records
karkia mistika records

Rost och ilska kallar sig denna finska kvartett som erbjuder oss en baksida på framsidan av sitt album, ett album som har ett omslag som vittnar om vilken stil bandet har att erbjuda. Det är de unga finnarnas debutalbum och det kallas Showdown, som ska vara edsvurna till så kallade rockgudar som Mötley Crüe och band i deras stil. Låter det intressant? kanske tycker ni som jag att vi kanske bör lämna en förgången genre som denna, glamrock är väl inte direkt det mest levande vi kan tänka oss. Men visst, med tanke på vad som dyker upp kanske det kan tänkas att genren är på uppåtgående igen så de kanske ligger rätt i tiden ändå. Personligen har band som Mötley Crüe och sådana aldrig direkt imponerat på mig.

Musikaliskt är det knappast något som bryter ny musikalisk mark, det är klämkäck glamrock/-metal med en hel del energi och drama. Mycket känns fokuserat på refrängerna precis som brukligt är i genren och jag tycker att produktionen känns hyfsat fräsch och modern utan att för den skull verkligen glänsa, det kan väl sägas vara en produktion ganska ordinär för genren och tidpunkten den kommer. Elva spår är vad de har att erbjuda oss och närmare 50 minuters underhållning för den som är fanatisk för genren, men elva spår som också känns ganska ordinära för genren.

Det är ett ganska bra album får jag ändå tillstå, ingenting fantastiskt eller världsförändrande men definitivt en stunds trevlig musikalisk underhållning utan några större krusiduller eller något annat sådant. Ett trevligt album och säkert ett som bör falla fans av glamrock i smaken, så om nu gillar den sortens musik bör ni definitivt ta en närmare titt på detta album. För min del känns det dock mest som en stunds god underhållning som man ganska lätt och snabbt glömmer bort.

Kort och gott ett album som bör falla fans av glamrock i smaken, för de flesta andra är det nog bara en stunds förströelse snarare än ett minnesvärt album. Rust n’Rages debut är en bra sådan men inget som kommer att gå till historien som något mirakulöst album, dock en femtio minuters trevlig förströelse.

HHHHHHH

 

Label: Ektro Records/Karkia Mistika Records/Infektion PR
Tre liknande band:
Mötley Crüe/Guns n’ Roses/Hanoi Rocks
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english