Robin Beck
Underneath

Label: HMMR Records/Cargo Records/Rock'n'Growl
Tre liknande band: Warlock/Doro/Heart
Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Wrecking Ball
2. Aint That Just Like Love
3. Sprain
4. Underneath
5. Catfight
6. Check Your Attitude
7. Burnin Me Down
8. Perfect Storm
9. Ya Can’t Figth Love
10. I Swear The Nights
11. Follow You


Band:
Lead vocals: Robin Beck
Guitars : James Christian, Jimi Bell, Glen Burtnik, Tommy Denander
Bass : James Christian
Keys : Jeff Batter, James Christian
Drums : BJ Zampa
Backings : Robin Beck, Fiona, Liv Beck, James Christian


Discography:
Sweet Talk (1979)
Trouble or Nothin' (1989)
Can't Get Off (1994)
Wonderland (2003)
Do You Miss Me (2005)
Livin' on a Dream (2007)
Trouble or Nothing - 20th Anniversary Edition (2009)
The Great Escape (2011)


Guests:


Info:
Produced and Mixed by James Christian
Studio : Dream Beam Studios, West Palm Beach Florida
Mastering : Curtis Key Music, N.Y., N.Y.
Cover & Album Design : Richard J Jones
Photography : Tara Kobel & Samii Stoloff

Released 2013-08-15
Reviewed 2013-08-20

Links:
robinbeckrocks.com
myspace
youtube

last-fm


Robin Beck lär väl inte behöva någon närmare presentation, hon har trots allt sålt en och annan skiva i sin ganska långa karriär. Nu har hon ett nytt album ute, ett som går under namnet Underneath och har ett attraktivt skivomslag. Ett album på vilket hon dessutom har haft assistans av många kompetenta musiker och låtskrivare vilket förstås har potentialen att skapa ett album som man enligt Robins egna ord vill spela om och om igen. Och varför inte? med elva spår och 41 minuters speltid är det inte ett maratonalbum så det borde inte vara så tröttsamt att lyssna på.

Det är medryckande melodiös rock med ordentligt attityd och pondus. Robin sjunger alldeles lysande, sådär skönt kvinnligt rockigt med bra kraft bakom orden. Låtmaterialet är dessutom varierat och bjuder på ett innehåll som enkelt håller en musikintresserad intresserad under 41 minuter, det är dessutom riktigt väl producerat med en ljudbild som låter precis som jag vill att rockmusik som denna ska låta. Rent och snyggt men ändå med ett lätt opolerat intryck, riktigt bra gjort.

Men är det värt att titta närmare på detta? Kanske inte om Endstille är ditt favoritband, eller om du lyssnar på någon annan form av musikalisk avart som ingen sund person kan uppskatta. Men om du är musikälskare kan jag inte se att det är möjligt att ogilla detta album, givetvis (som brukligt är i genren) är det inte direkt det mest nyskapande album jag hört men det är fan så bra istället. Alla elva spår håller hög klass, det finns ett par som jag tycker inte gör något speciellt men samtidigt finns de som istället gör massor. Det är helt enkelt ett riktigt bra album där den enda anmärkning man legitimt kan ha handlar om att det är lätt att namndroppa saker som det låter som, band/låtar från vilka inspiration tagits. Därför är det lite svårt att utnämna albumet till en tidlös klassiker för sådana album brukar oftast komma med något du normalt inte hört och det gör inte riktigt detta band, jag var dock ganska nära att skriva en sexa i betygskolumnen.

Det finns som jag redan varit inne på en hel räcka bra låtar på detta album men bäst är nog Catfight, inledande Wrecking Ball och Perfect Storm. Det ska dock tilläggas att jag håller titelspåret som riktigt bra men kanske inte riktigt i samma kvalité som trion jag just räknat upp. Det är svårt att se hur någon skulle racka ned på detta och hur någon skulle kunna köpa albumet och sedan bli besviken på det för att detta är riktigt bra och det känns som att Robin Beck är i riktig högform och som om inte det vore nog så har hon riktigt bra låtar att glänsa i.

HHHHHHH

 

read in english