Jumping Jack
Trucks & Bones

Tracks
01. She Made No Resist
02. Wet Desert
03. Crystal Tree
04. Into My Eyes
05. Churches Flames
06. Taxidermic Sensation
07. Fucking Holidays
08. Black Jack
09. Siren's Blast
10. Drunk Peanut
11. Neverth


Band:
Manu Redhead - Bass
Christophe Dabrown - Drums
Julian Bells - Vocals, Guitars


Discography:
Debut


Guests:


Info:

Released 2012
Reviewed 2013-06-18

Links:
jumpingjackgroup.com
myspace
youtube
last-fm
bandcamp
klonosphere

Detta album av hoppande Jack släpptes inte direkt igår men jag noterade inte att det var gammalt förrän jag hade lyssnat in mig på det. Lastbilar och ben får vi i deras debutalbum som jag alltså nu recenserat. Bandet är franskt och de är en trio, en trio lastbilsrockare. Annars vet jag inte så mycket om vad jag ska säga om dem, deras skivomslag ser ganska ointressant ut och deras namn är lite sådär.

Deras musik är rock’n’roll, tungt och rakt på, inga konstigheter bara rockmusik med energi och kraft. Elva spår och närmare femtio minuter med rakt på, krusidullfri hård rockmusik. Kan det verkligen fungera? Det är hyfsat bra producerat tycker jag så den saken kan vi inte klaga på, sången är en rocker. Röjigt värre dessutom, jag kan tänka mig att för lastbilschauffören som kör genom Sverige på nätterna är det ett riktigt lämpligt album. Det känns som bilmusik. Lite ovarierat, albumet kan bli en aning långt om du bara sitter och lyssnar på detsamma hemma i fåtöljen.

Jag gillar verkligen första spåret, sätter igång albumet på ett högoktaningt och alldeles lysande sätt. Sedan fortsätter det ganska bra också men det finns ingenting som når upp i samma kvalité som första spåret vilket är lite synd för helheten. Sedan tycker jag också att albumet är lite för stelbent och tuggar på lite i samma stil från början till slut. Sista halvan av albumet känns mest som att jag lyssnar på utan att faktiskt höra.

Albumet som helhet låter bra men det känns också ganska arketypiskt för genren och dessutom saknar bandet variation vilket gör att albumet känns lite segdraget mot slutet. Men första spåret är en riktigt höjdare som jag gärna spelar om ett par gånger till innan jag lägger Jack till handlingarna i högen med de där ganska bra skivorna som jag snart kommer att glömma.

HHHHHHH

 

Label: Klonosphère
Tre liknande band: Corrosion of Conformity/Danko Jones/Black Label Society
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english