Fergie Frederiksen
Any Given Moment

Tracks
1. Last Battle Of My War
2. Let Go
3. Price For Loving You
4. I’ll Be The One
5. Times Will Change
6. How Many Roads
7. Candles In The Dark
8. Any Given Moment
9. Not Alone
10. When The Battle Is Over
11. Angel Don’t Cry


Band:
Fergie Frederiksen – lead vocals
Alessandro Del Vecchio – keyboards, background vocals
Nik Mazzucconi – bass, fretless bass
Herman Furin – drums
Robert Sall, Bruce Gaitsch, Walter Caliaro, Peter Friestedt, Alessio Berlaffa, Sven Larsson, David Coyle - Lead and rhythm guitars
Roberto Tiranti – background vocals
Issa – duet vocals on “Not Alone”


Discography:
Trillion – s/t (1978)
David London – s/t (1981)
Leroux – so fired up (1983)
Toto – isolation (1984)
Frederiksen/Phillips – s/t (1994)
Fergie Frederiksen – Equilibrium (1999)
The World Classic Rockers – Live (2000) (two versions)
Leroux – AOR Live (2000 – recorded in the eighties)
Mecca – s/t (2002)
The World Classic Rockers – Live (2003)
Frederiksen/Denander – Baptism by Fire (2007)

Hapiness is the Road (2011)


Guests:


Info:
Produced by Alessandro Del Vecchio

Released 2013-08-23
Reviewed 2013-09-24

Links:
fergiefrederiksen.com
myspace
last-fm

frontiers

Fergie är tillbaka med ett nytt album som följer Happiness is the Road som anlände 2011, nu har han ett nytt album med snyggt omslag ute. Fergie som oftast nämns som exsångare i Toto även om hans medverkan i Toto är begränsad till ett album som huvudsångare och gästande som bakgrundssångare på ytterligare ett par album, inte mycket att komma med egentligen. Inte för att det spelar någon roll, han har ju ansetts som bra nog för Toto och det är inte illa i sig, han är i och för sig också sångare (tillsammans med Bobby Kimball) på Dune soundtracket som Toto stod för. Vi uppskattade hans senaste album så visst finns där fog för viss optimism till musiken på detta Any Given Moment album.

Musikaliskt är det vad man kan förvänta sig, i Totos fotspår och lättlyssnad AOR. Det är lättsmält, förstås tilltalande och medryckande. Fergie har en klassisk Totoröst, han håller till i de högre registren när han sjunger. Han sjunger bra Fergie och albumet som producerats av Alessandro Del Veccio har en snygg ljudbild, något man brukar kunna förvänta sig när det handlar om musik som släpps på Frontiers. Inte alltför varierat, ett album som är sammansatt på ett sätt som är ganska typiskt för AOR-genren. Om du leter originalitet är det inte ett album för dig för att det är ett ganska typiskt AOR-album. Man kan ha vissa reservationer för speltiden, femtiosex minuter är lite väl tilltaget även om det är bra.

Any Given Moment är ett bra album, det har ögonblick som definitivt är väldigt trevliga, det har också partier som är lite väl sega. Ett solitt och underhållande, lättlyssnat AOR-album som i sina bästa stunder är riktigt medryckande. Jag gillar albumet även om jag inte tror att det kommer att ge något överdrivet bestående intryck, men det är ett kul album att lyssna på. Ett album jag tror att de flesta som gillar AOR också kommer att finna väldigt tillfredsställande. Fergie har rösten och han tillsammans med bandet har kvalitéerna att glänsa och glänser gör det definitivt här och var på detta trevliga album.

Ett säkert kort, bäst är titelspåret, inledande Last Battle of My War och andra spåret Let Go som har snott inledningen från Hold the Line. Slump? Jag tror inte att det lånet är en slump, det finns också en Totocover på albumet. Så om ni gillar solida och säkra kort, och har gillat vad Fergie gjort tidigare, då kan jag rekommendera detta album. Det är ett schysst album men genren har bjudit på många betydligt bättre album i år.

HHHHHHH

 

Label: Frontiers Records
Tre liknande band: Toto/David London/W.E.T.
Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english