Circle of Silence
The Rise of Resistance

Label: Massacre Records
Tre liknande band: Fireforce/Mystic Prophecy/Rebellion
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
01. Blood Of Enemies
02. Eyes Of Anarchy
03. Nothing Shall Remain
04. One Moment Of Hate
05. An Oncoming Storm
06. Mind Conspiracy
07. In The Absence Of Your God
08. We Rise
09. The Final Chapter
10. Slave To The Greed Machine
11. Reborn From Darkness
12. The Architect Of Immortality


Band:
Niklas Keim - Vocals
Tobias Pfahl - Guitars
Christian Sommerfeld - Guitars
Björn Boehm - Bass
Peter Suppinger - Drums


Discography:
Your Own Story (2006)
The Supremacy Of Time (2008)
The Blackened Halo (2011)


Guests:


Info:

Article about circle of silence

Released 2013-05-24
Reviewed 2013-05-16

Links:
circle-of-silence.de
myspace
youtube
massacre



Circle of Silence är tillbaka, med sitt fjärde kapitel som är motståndsrörelsens uppvaknande. Rise of Resistance, motstånd mot vad? google, facebook, apple och alla andra ondskefulla, världsförstörande företag, ikea, wallmart, mediamarkt är några andra som borde svartlistas och brännas. Man kan ju hoppas att deras agenda är att sabotera för dessa, ondska skall förkastas från denna värld innan det är för sent. Annars är mycket sig likt från det föregående albumet som var min första bekantskap med detta band. Jag gillade det förra albumet så jag borde uppskatta detta album också. Lika snygg logga som tidigare förstås och ett hyggligt intressant skivomslag.

Ett album som spelar i den tyngre formen av power metal, som den amerikanska skolan av genren eller som det hyfsat välkända bandet Mystic Prophecy. Albumet inleds och avslutas på ett sätt som gör att albumet känns enhetligt och snyggt sammansatt. Mycket god produktion har de, hyfsat varierat låtmaterial. Stark sångare med pondus i rösten och överlag tycker jag att bandet uppvisar pondus. Har ni hört The Blackened Halo, det låter mer eller mindre likadant som detta album vilket jag ser lite som en nackdel. Ganska rått måste man väl också säga, lite opolerat känns det. Men med erfarenhet av bandet sedan tidigare måste jag anta att de är ganska tillrättalagda trots allt.

Femtio minuter av underhållande power metal, dock måste jag säga att jag hade förväntat mig lite mer av detta band efter förra albumet som jag hade hoppats var en indikation av vad som komma skulle. Inte en mall för vad de skulle göra. De gör vad de gör bra men inte lika bra som på det föregående albumet, det saknas den där riktigt vassa hitlåten även om jag verkligen gillar avslutningen. En skön avslutning på ett bra album blir det men inte tillräckligt bra för att jag ska ta fram en ny fempoängare, denna gång hamnar de mitt i skalan dock med en vissa dragning åt det positiva förstås.

Jag måste erkänna att jag hade hoppats på mer när jag såg att jag fått ett nytt album från Circle of Silence men samtidigt kan man inte alltid få allt och bandet håller sig på en bra nivå även om det som sagt inte är lika bra som det var på förra albumet. En sak kan jag dock konstatera i och med detta album och det är att Circle of Silence troligtvis även i framtiden kommer att släppa ifrån sig väldigt välgjord och bra power metal. Förhoppningsvis har de lite bättre fantasi och kopierar sig själva lite mindre nästa gång. Om ni gillade The Blackened Halo kommer ni nog att gilla detta album också, det är ganska likt.

HHHHHHH

 

read in english