Bonafide
Messin' in Wales - Live at Hard Rock Hell 2012

Label: Off Yer Rocka / Cargo
Tre liknande band:
AC/DC/ZZ-Top/Motörhead
Betyg: HHHHHHH (2/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
01. Doing The Pretty
02. Dirt Bound
03. Butter You Up
04. Too Fired Up
05. The Mess
06. No Doubt About it
07. Hard Living Man
08. Down
09. Can't Get Through
10. Loud Band
11. Fill Your Head With Rock


Band:
Pontus Snibb – vocals, guitar
Mikael Fässberg – guitar
Martin Ekelund – bass
Niklas Matsson – drums


Discography:
Bonafide (2008)
Something's Dripping (2009)
Fill Your Head with Rock - Old, New, Tried & True (EP 2011)

Ultimate Rebel (2012)


Guests:


Info:
Edited by Gustav Kronfelt and Filip Schröder at Kronfilm

Released 2013-07-01
Reviewed 2013-08-01

Links:
bonafiderocks.com
myspace
youtube

off yer rocka


Bonafide har varit på festival och spelat in upplevelsen på DVD, vi får ett band, några brudar som leker med facklor i vissa avsnitt av filmen och en i det närmaste apatisk publik (alternativt en usel inspelning av publiken). Vi får också Bonafides rockmusik som låter exakt som gamla klassiska rockband men helt utan själ och eget tänkande. Tänk på band som AC/DC, ZZ-Top, Motörhead och ett gäng andra liknande gamla rockband som en gång skapade något med sin musik innan de återvann sig själva in absurdum och nu gör band som Bonafide, Bullet med flera dessa band sällskap i återvinningshetsen. Men jag antar att det ligger i linje med tiden att återvinna saker men de kanske borde tänka på koldioxidutsläppen i samband med eldslekandet på scen.

Vi gör knappast någon hemlighet i att vi inte gillar Bonafide här på Hallowed, å andra sidan gör inte Bonafide det direkt svårt att ogilla dem heller och denna DVD är ytterligare ett exempel på det. Vi ser tre strängbändare stå fastlimmade in golvet på en scen framför en apatisk publik, en sjunger och de andra körar då och då. Ibland dyker lättklädda damer upp på scen och dansar eller leker med facklor, kör lite eldkastartricks. Det skulle kunnat vara kul med lite sexiga damer som livar upp ett stelbent framträdande men de flesta av dem är skabbiga hårdrocksbrudar med massor av tatueringar vilket i ärlighetens namn är nästan mer osexigt än bandet själva. De borde ha livat upp scenföreställningen dessa damer men deras närvaro känns klichéartad och forcerad och faktiskt fullständigt ointressant precis som hela framträdandet. Gäsp!

Trist filmat och klippt, dessutom med livlös publik är andra saker jag stör mig på när jag tittar på denna DVD. Och varför i helvete måste sångaren snacka så jävla mycket? Han säger ju inte ett skit som är vettigt och publiken får han inte heller med sig. Uselt! Musiken är DVDns starka sida och det säger allt eftersom musik aldrig varit Bonafides starka sida. Att Bonafide snart släpper ett nytt album känns dock inte direkt intressant, denna DVD känns mer än tillräckligt från Bonafide för ett decennium när det gäller mig. Undrar om jag någonsin varit lika uttråkad när jag tittat på DVD som nu men eftersom ljudbilden är så bra som den är måste jag ändå ge den mer än ett poäng för helt genomusel är den trots allt inte. Bara riktigt tråkig.

Jag hade hoppats innan jag startade denna DVD att Bonafide kanske skulle försöka göra det lite svårare att ogilla deras alster men tji fick jag eftersom detta är minst lika dåligt och fantasilöst som allt annat från detta minst sagt dåliga band. Visst nu kommer säkert Bonafidefans hata mig på sociala medier, men vem fan bryr sig eftersom det är min åsikt att denna DVD suger rätt ordentligt och att jag är glad att jag aldrig sett Bonafide live på plats för att upplevelsen måste vara förskräcklig. Så om du lever i det förgångna och tycker att musiken var som bäst när AC/DC slog igenom kanske du kan finna plats för detta i ditt hjärta men om du gillar musik låter du denna DVD samla damm hos skivförsäljarna och distributörerna.

HHHHHHH

 

read in english