Vomitchapel
Damnatio Ad Bestias

Tracks
1. Invocation of Lust
2. The Holy Orifice
3. Blasfemia
4. Rites of Inversion
5. Circle of Sodomy
6. Vomit Falls Upon Salvation
7. Devourment of...
8. Submission to Beasts
9. Flesh Ritual
10. BoneTempleMarch
11. ThySacredLamb
12. Whoresavior


Band:
Ghoat (instruments & vocals)


Discography:
Warvomitdeathworship (demo 2008)
Sodominate (Demo 2009)


Guests:
Satanvomit (Drums)


Info:
Compiling all of VomitChapel's demo material featuring 2008's "WARVOMITDEATHWORSHIP," 2009's "Sodominate," and newest material, 2011

Released 2012-02-13
Reviewed 2012-02-24

Links:
vomitchapel.fatherbefouled.com
last-fm
osmose


Jag förstår bara inte grejen med att släppa en skiva som detta och jag kommer nog aldrig att göra det heller. Jag kommer nog aldrig förstå varför det finns folk som faktiskt köper skivor som detta. Eller vad det är för människor som kommer på att de vill göra skivor som denna.

Sången låter som åska, ljudkvalitén är så kass att det spricker sönder hela tiden och allt blir mest bara knastrande oväsen. Instrumenten hörs knappt alls och när de hörs är det mest som en sammanfluten röra av ljud som för mig inte säger någonting utan mest bara låter störande. Det verkar inte förekomma vare sig noter eller ord i musiken. Allt känns gjort på ett utedass ihopslängt på en halvtimme och de 26 minuter skivan varar känns alldeles för lång tid att ägna på något som detta.

Att gå från något melodiöst och välspelat som ändå de allra flesta skivorna vi får är till något som detta är som att bajsa på sig offentligt. Det är inte en särskilt trevlig upplevelse och det är ingenting man direkt vill. Och händer det vet man inte riktigt vad man ska ta sig för det är både otrevligt, jobbigt och oerhört störande. Det här är nästan som att komma till en annan planet och inse att du glömt din rymddräkt när du märker att den inte är anpassad för våra fysiska förutsättningar. Stick fort eller dö, ungefär.

Att ens kalla det som finns på den här skivan för musik är allt för smickrande för den och att säga att jag kan hitta någonting positivt med den någonstans på den vore en av de största lögnerna jag kommit på i mitt liv så här långt. Det är bara en massa dånande oljud på den här skivan och det är ett faktum, ingenting som jag bara säger. Årets sämsta skiva! Och det skulle förvåna mig något enormt om den inte är det när vi summerar året också.

HHHHHHH

 

 

 

Label: Osmose
Tre liknande band: //
Betyg: HHHHHHH (1/7)
Recensent: Caj Källmalm

read in english

Föregående recensioner:
Karnak Seti - In Harmonic Entropy
Malrun - The Empty Frame
Hysterica - The Art of Metal

Föregående artiklar:
The Rockford Heroes
Epica
Journey