Kvlt of Hiob
Thy Kingly Mask

Tracks
1. The Lord’s Prayer
2. Witches Wine
3. Sacrament
4. Le Moine
5. Procession Of The Burning Eyes
6. Ultima Tempestas
7. Abominations Of The Earth
8. Theos
9. Conclave Ends


Band:
DeathKvlt Prayer - All Instruments and music
Human Antithesis - All Incantations and psalms


Discography:
Kvlt of Hiob (2011)


Guests:


Info:
Except Sacrament, Ultima Tempestas and Theos written by Dorn for KOH.
Mixed and Mastered by A.O.D. at the Hall of the Mountain King | January MMXII.

Released 2012-05-18
Reviewed 2012-09-15

Links:
bandcamp
wtc production

Jippie! Ännu ett svartmetallband som drar inspiration från Bibeln, titta bara på namnet som ni säkert känner snarare som Job än Hiob men de är samma person. De försöker se sådär mörka och ondsinta ut som ofta bara norrmän kan och genom att försöka verka så onda på sin Bandcampsida har de så dålig design att de mesta är oläsbart på grund av konstiga färgval. Thy Kingly Mask heter deras senaste album vilket osökt får mig att tänka på Mystery Mask Mix-up från Scooby-Doo Where are You serien främst kanske för titeln men också för att sångaren låter som monstren och spökena i Scooby-Doo brukar låta. Men förutom att ha en skurk som försöker framstå som ett spöke bjuder även Kvlt of Hiob på religiös tematik i bästa kristna anda.

Stämningsfull ondskemetall skulle de vilja vara och av vissa recensenter beskrivs de som några sådana, de har till och beställt logotypen från Pentagram AB som är noterade på Stockholmsbörsen och just nu handlas för 666 kronor per aktie. Problemet är dock att de inte är direkt ondskefulla eftersom deras musik känns diffus och ofokuserad, inte ens Scoobys skurkar gör saken bättre på den fronten. Produktionen är bättre än vad musik som denna brukar ha men därmed inte sagt att den är värd många kronor. Helheten säger att det inte är särskilt varierat och inte särskilt tungt eller ondskefullt men det kallas för svartmetall.

Tragiskt tråkig så kallad musik som inte erbjuder världen någonting av värde egentligen, den så kallade atmosfären är mest brölande läten precis som sången. Det sniglar på i ett tempo som får den spanska mördarsnigeln att framstå som en snabblöpare. Men kort och gott är det bibelinspirerad musik som få människor kan uppskatta om ens någon, kanske Pentagram AB då som tjänat lite pengar på att sälja attityd till bandet för 666 kronor. Inte speciellt intressant attityd skall dock tilläggas, historien om Job är inte direkt den mest intressanta i bibeln. För att inte tala om hur ointressant hans flt är.

Så för alla er som tycker att avföring skulle vara gott att äta, eller att Cancer är en trevlig känsla och föredrar att vara sur framför att vara glad. Som tycker att allt som är dåligt och negativt är bra, nej ärligt talat detta är urkasst och ointressant och ännu ett av dessa svartmetallalbum som känns som att jag kastat bort min tid att lyssna på.

HHHHHHH

 

Label: W.T.C. Productions/Infektion PR
Tre liknande band: Blut Aus Nord/Monsters of Scooby-Doo/I Shalt Become
Betyg: HHHHHHH (2/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english