Dirty Age
Plug In

Tracks
01. Walk It Like You Talk It
02. Burning Heels
03. Dynamite Man
04. Unleash The Demon
05. Rock'n'Roll Rebel
06. Cold As Ice
07. Desperado
08. Don't Mess With The Boogie Man
09. Hard Rock Rush
10. Stay Hot
11. Way Of Rock'n'Roll
12. Welcome To The Show


Band:
Danly Freund - vocals
Christian Geng - guitar
Jonas Schick - guitar
Luca Maiorino - bass
David - drums


Discography:
Debut


Guests:


Info:

Released 2012-11-09
Reviewed 2012-12-20

Links:
myspace
youtube
7hard

Vi dras in i en skitig era, kanske har det något att göra med undergången som stundar i morgon. Det gäller förstås om du är en lurad person som tror att ett folk som inte kunde förutspå sin egen undergång skulle förutse en katastrof som stundar långt senare, men vad har jag då lyssnat på och ska skriva om denna dag före mitt och alla andras förfall? Jo ett tyskt band vid namn Dirty Age som nyligen släppte sitt debutalbum Plug In vilket är vad jag lyssnat på. Ett sådant där jobbigt band eftersom allt kring dem är på tyska vilket får mig att ställa frågan om de ens önskar noteras någon annanstans än i Tyskland, det är väldigt sparsamt med information på ett språk en civiliserad människa faktiskt begriper (och med det menar jag definitivt inte svenska). Kanske ett tips när man faktiskt skickar musik till skribenter av internationell dignitet, engelska är ett betydligt mer internationellt språk än tyska.

De sjunger dock inte på tyska utan engelska och deras musik känns klassisk och rak, rock slash hårdrock utan några större musikaliska äventyrligheter, bara raka rör och gott om energi. Sångaren låter som en klassisk rocksångare med en stark rockröst som bär låtarna på ett positivt sätt, de har några inslag som låter som de skulle ha varit på en konsert men jag tror inte att det är så utan det är något de fixat i studio eftersom ljudbilden är för ren och snygg för att vara live. Det har lagts ned stor energi på produktionen skulle jag tro för att den är riktigt bra, det låter som klassisk hårdrock samtidigt som det känns fräscht och modernt, det är starkt. Albumet i sig har annars tolv spår och någotsånär hyfsat variation även om 53 minuter är lite väl långt för den vanlige lyssnaren.

Sådan här musik är inte riktigt min grej och väldigt få band/album i denna stil tilltalar och detta album må vara en stunds skön nostalgitripp men inte fan ger den något bestående intryck. Och visst skulle jag också kunna rabbla bandnamn och säga att det låter lite som att någon kvinna försöker sälja en fristad i det inledande spåret och att det finns diverse bandnamn man kan kasta ur sig som strömomvandlare till exempel eller något från blomrabatten eller ett Schweiziskt berg och lite annat. Men vad tjänar egentligen sådant till? Bandnamn säger ju egentligen ingenting och detta band låter ganska mycket ändå som just Dirty Age och inget annat, och de gör vad de gör på ett ganska underhållande sätt så om traditionell rock/hårdrock tilltalar er vore ni rätt dumma om ni inte tittade närmare på detta album.

Ett starkt debutalbum även om Titelspåret fick mig att tänka på ett helt annat band, inte min tekopp men visst fan är det välgjort och för den som föredrar sin rock lite opolerad och krusidullös bör nog ändå låna detta album ett öra.

HHHHHHH

 

Label: 7Hard
Tre liknande band: Riff Raff/Gotthard/Krokus
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english