Beastmilk
Use Your Deluge

Tracks
1. Void Mother
2. Children of the Atom Bomb
3. Forever Animal
4. Red Majesty


Band:
goatspeed - guitars
kvohst - vocals
paile - drums
arino - bass


Discography:
White Stains On Black Tape (2010)


Guests:


Info:

Released 2012-05-23
Reviewed 2012-07-09

Links:
myspace
svart records

Det sägs att de härstammar från Finland, det sägs att mjölk är något de sysslar med. Det sägs att de inte är lättfunna på internet och det är åtminstone helt sant för det var inte helt enkelt att ens komma fram till medlemmarnas öknamn när jag letade information på nätet, det kanske inte är det mest välkända bandet därute men å andra sidan har de ju inte direkt förekommit särskilt mycket med musik ännu, bara en självfinansierad kassett finns som tidigare släpp. Den kommer återsläppas tillsammans med denna EP på Svart Records om jag ska tro vad jag läst. Omslaget kan inte direkt beskrivas som avslöjande om vilken musikalisk inriktning man kan förvänta sig, en snubbe som överfyller ett glas med mjölk med en trio snubbar som tittar på. Det talas om post punk och grejer i den stilen, jag måste erkänna att när jag såg vad jag skulle hämta hem från PR-sidan blev jag inte direkt alltför nyfiken men självklart spelar det ingen roll när jag tittar närmare på det.

Post punk, jag vet inte riktigt vad man ska kalla det men enkel rå rockmusik med simplistisk låtuppbyggnad och produktion. Det låter en aning daterat men samtidigt faktiskt hyfsat modernt och jag tycker att opolerad enkelt uppbyggd rockmusik är den bästa beskrivning jag kan ge. Samtidigt tycker jag att det finns ett visst djup och en glimt av humor i musiken, men visst man får inte direkt speciellt mycket på denna EP som bara innefattar fyra spår och inte ens 14 minuter musik. Det betyder förstås att vi inte får speciellt mycket för våra pengar för denna sjutumsvinyl vilket är formatet den släpps på.

Överraskande bra, det var min spontana uppfattning och det är fortfarande så jag tycker. De förmedlar en bra stämning i sina låtar, de framför sin musik med riktigt fin känsla och jag tycker att det är väldigt bra låtar faktiskt. De två första spåren är riktigt bra men problemet med denna EP är framförallt att den tar slut innan man egentligen hinner skapa en riktig åsikt om densamma. Visst det går att spela den om och om igen men då tenderar den till att bli tjatig istället och jag måste säga att i dagens läge har jag svårt att se poängen med så här korta skivor, det är vettigare att samla ihop tillräckligt med spår för något som åtminstone närmar sig en halvtimme i speltid. För även om denna EP är bra har jag svårt att se när jag ska spela den då jag aldrig blandar låtar från olika band och föredrar att lyssna på hela album, därför finns det inget egentligt tillfälle då denna EP passar då den tar slut för fort för att spela i bilen eller medan man gör något och den är inte riktigt bra nog att bara sitta och lyssna på.

Kort och gott är det en EP som är bra men jag vet inte riktigt när jag ska spela den då den är alldeles för kort för att passa något tillfälle och dessutom är bara hälften av låtarna så bra att de inbjuder mig till att ens vilja spela skivan, de andra är inte dåliga men i det stora hela ganska intetsägande. Så en schysst EP men den är för kort för att verkligen göra något större intryck, helt okej dock.

HHHHHHH

 

Label: Svart Records/Infektion PR
Tre liknande band: Killing Joke/Dead Kennedys/Misfits
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english