Mr Big
What If...

Tracks
1. Undertow
2. American Beauty
3. Stranger In My Life
4. Nobody Takes the Blame
5. Still Ain't Enough for Me
6. Once Upon a Time
7. As Far as I Can See
8. All The Way Up
9. I Won't Get In My Way
10. Around the World
11. I Get the Feeling


Band:
Eric Martin - vocals
Paul Gilbert - guitars & backing vocals
Billy Sheehan - bass guitar & backing vocals
Pat Torpey - drums, percussion & backing vocals


Discography:
Mr. Big (1989)
Lean Into It (1991)
Bump Ahead (1993)
Hey Man (1996)
Get Over It (2000)
Actual Size (2001)


Guests:


Info
Producer Kevin Shirley

Released 2011-01-21
Reviewed 2011-01-04


Links:
mrbigsite.com
myspace
youtube
frontiers

Herr stor är ett band som lyckats väl under många års tid med topplaceringar på billboardlistan och en massa platina i Japan och så vidare och nu 2010 släpper de en skiva med en gris på framsidan som heter What If... dvs tänk om...

Fyndigt nog har dessa jänkare släppt en platta med elva spår och på min promoskiva också ett bonusspår som kallas Unforgiven och det är en skiva som släpptes tidigare i Japan än här i Europa där den släpps den 21 januari vilket förstås är ett obetydligt datum precis som alla andra i januari. Så om lite mer än två veckor kan ni köpa skivan.
Musikaliskt är det melodiös rockmusik av den typ som kan gå under namnet AOR men det kanske inte riktigt hamnar i det facket. Det är i alla fall melodiöst och med snygga refränger som är lätta för lyssnaren att ta till sig och med en sångare som håller till i det lite högre registret på rösten, visserligen inte i samma tonläge som vissa andra sångare och lite raspigare dessutom men åt det hållet. Produktionen är klar och tydlig och fokuserar på att lyfta fram refrängerna och melodierna.

Inledande spåret Undertow är rätt symptomatiskt för skivan med en distinkt refräng och en bra melodi, den leder bra in i vad som komma skall kan man som lyssnare säga. Jag noterar också Once Upon a Time, All the Way Up och I Won’t Get in My Way som alla är schyssta spår med lättillgängliga refränger och bra melodier. Skivan är runt femtio minuter lång vilket är acceptabelt när det gäller längd på skiva.

Jag hittar ingenting att klaga på när det gäller Herr Stor som har skapat en solid och bra skiva utan några riktiga dalar. Dock saknar den samtidigt några riktiga toppar och de bra spåren är ytterst marginellt bättre och skivan känns samtidigt även lite väl likriktad med många spår som liknar varandra mycket vilket är lite synd.

Så även om Mr Big skapar en bra skiva så är den inte fantastisk, den är solid, välgjord och lite grann på säkerhet känns det som. Jag hade önskat att de tog ut svängarna lite mer, att de vågade sig på lite mer intressanta spår och inte bara skapade den där skivan som passar bra åt alla när som helst.

Nåväl, Mr Big är ”Big in Japan” och av någon anledning tror jag att de kommer att fortsätta vara det, de kommer nog inte tappa några fans med denna skiva och samtidigt kommer de säkert kunna vinna några nya fans, jag är dock inte en av dessa.
Kort och gott, en skiva som är väldigt bra och välgjord men tyvärr känns det lite väl mycket som att den är gjord på säkerhet.

HHHHHHH

Label - Frontier Records
Tre liknande band - Eric Martin Band/Vega/W.E.T.
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm