Belphegor
Blood Magick Necromance

Tracks
01. In Blood - Devour This Sanctity
02. Rise To Fall And Fall To Rise
03. Blood Magick Necromance
04. Discipline Through Punishment
05. Angeli Mortis De Profundis
06. Impaled Upon The Tongue Of Sathan
07. Possessed Burning Eyes
08. Sado Messiah


Band:
Helmuth - Heretic grunts, chainsaw
Serpenth - Bass devastation


Discography:
The Last Supper (1995)
Blutsabbath (1997)
Necrodaemon Terrorsathan (2000)
Lucifer Incestus (2003)
Goatreich - Fleshcult (2005)
Pestapokalypse VI (2006)
Bondage Goat Zombie (2008)
Walpurgis Rites - Hexenwahn (2009)


Guests:


Info

Released 2011-01-14
Reviewed 2011-03-03


Links:
belphegor.at
myspace
nuclear blast

Ibland kan jag allvarligt talat fundera på vad det är jag håller på med när jag plågar mig igenom urtråkiga och totalt meningslösa skivor ett flertal gånger bara för att sedan kunna skriva en recension om dessa. Dessa skivor kommer i alla dess genrer och av alla typer av band, men det finns en genre där det känns som att det mesta trams kommer från. Nämligen den extrema metallen där band spökar ut sig och målar sig och häller blod över sig eller vad det nu kan vara på sina bilder bara för att verka coola eller kanske farliga eller bara ondskefulla. Ärligt talat tycker jag att de flesta av dessa band bara förmedlar en känsla av att de är tragiska personer utan någon form av egen tanke. När jag först såg Belphegors omslag kunde jag inte undgå att fundera på om de faller in under denna kategori.

Jag har tagit mig igenom denna skiva nu ett flertal gånger, kanske tio eller någon färre men tillräckligt många för att kunna säga att jag lyssnat på densamma, tillräckligt många gånger för att kunna höra att de sjunger på tyska i ett av spåret och det trots att vrålandet är på ett sådant sätt att ord i stort sett är omöjliga att urskilja i brölandet. Musikaliskt är det vråltungt med smattrande trummande, typiska extrema gitarrslingor och allmänt ganska likt det mörkare av den extrema metallen, brutalt skulle nog säkert vissa vilja säga att det är.

Kort är mitt omdöme att denna skiva är riktigt tråkig, precis som genren i allmänhet känns det segt och tråkigt musikaliskt trots att instrumenten smattrar på i högt tempo men allt dränks i en massiv ljudvägg som det inte går att urskilja mycket ur. Visserligen finns det en del positiva element, det är inte det där platta och primitiva som skapas av vissa band i genren. Det är lite mer storslaget och lite mer melodiöst än de allra mörkaste, men det känns ändå som att ljudbilden i det stora hela är för tung och framförallt för massiv, utan riktning kan man nog säga.

Jag måste säga att förutom spår fyra finns det inget spår som är ens i närheten av att falla mig i smaken. I det spåret tonas den här massiva ljudbilden ned lite och plötsligt kan du urskilja någonting ur det hela och märker att där finns något, jag tycker faktiskt att det spåret är rätt bra men förutom det alltså ingenting som jag gillar.

I slutändan fungerar jag främst på om det är Belphegor som är orsaken till den fruktansvärda huvudvärk jag har just nu.

HHHHHHH

Label - Nuclear Blast
Tre liknande band - Immortal/Celtic Frost/Dimmu Borgir
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm