We Live in Trenches
Modern Hex

Spår
1. White Knuckles
2. Vatican Strap
3. Deported
4. I Owe My Soul
5. Modern Hex
6. Black Friday
7. After Dark
8. People Vs. People
9. Male Damage


Band:
David Augustsson - drums
Robert Samsonowitz - guitar
Ulf Stöckel - vocals
Anna Knutsson - Bass & Vocals


Diskografi:
Modern Hex Vinyl (2009)
Autonomy Clinic (2008)


Guests:
Saxophones on ‘After Dark’ by Petter Findin.


Info
Produced by We Live In Trenches and Oskar Karlsson. Recorded, mixed and mastered by Oskar Karlsson at Artisten, Gothenburg, 2009.

Släppt 2010-10-25
Recenserad 2010-10-04


Länkar:
weliveintreches.com
myspace
suicide records

Ett band som lever i skyttegravar, kanske med granater och kulor flygandes runt omkring dem med tanke på att de inte verkar haft någonsomhelst tid att designa ett intressant skivomslag. Skulle nog i ärlighetens namn vilja säga att deras omslag troligen gör att många missar deras skiva på grund av dessa anonymitet och trista utseende.

Bandet kallar sig själva för punkband på sin hemsida, och om vi skall lita till känslan av kvalité ljudmässigt på skivan kan vi nog instämma i denna sak då det finns mycket som känns halvpunkigt med rundgång i låtarna och med en lite smutsigt sound. Jag skulle nog vilja säga att överlag känns skivan rätt billig när det gäller ljudbilden.

Kreativt finns det många idéer kan jag konstatera och inledande White Knuckles har en skön känsla och öppnar skivan bra faktiskt. Senare känns det dock mer som att det saknar riktning och idé. Jag tycker att överlag så känns det som att denna skiva saknar en hel del för att nå upp till ett acceptabelt resultat. Skivan har ett för skitigt sound, det känns som att den helt saknar riktning och det genomgripande intrycket blir att det är en ful och billig skiva.

Jag försöker hitta något positivt med skivan men förutom inledande White Knuckles har jag svårt att se något egentligen, det känns mest som att skyttegravspolitiken skiner igenom vad bandet gör, skitigt, lerigt, med kulor och granater som viner runt en hela tiden. Det är en känsla som inte passar mig speciellt väl, jag gillar mer polerad och fin musik, Modern Hex känns inte speciellt modern faktiskt.

Jag har svårt att säga mycket mer om denna skiva då den inte alls faller mig i smaken och känns mestadels amatörmässig och billig, inte en skiva jag kan rekommendera och frågan är väl egentligen om det verkligen finns någon som kan gilla detta.

HHHHHHH

Bolag - Suicide Records/Sound Pollution
Tre liknande band - //
Betyg: HH
HHHHH
Recensent: Daniel Källmalm
rage1.html