Unlight
Sulphurblooded

Spår
1. Sulphurblooded
2. Dead All Thing Will Be (Part I)
3. Sic Transit Gloria Mundi
4. Pale Rider - Pale Horse
5. Become An Opponent
6. Sound Forth The Trumpet...That Shall Never Call Retreat
7. Invictus
8. Dead All Thing Will Be (Part II)
9. By The Seventh Spell - A Blackthrash Symphony
10. Deine Waffen zu meinen Füßen


Band:
BLASPHERION: Guitar & Vocals
LORD GROND: Drums
RAPTUS: Lead Guitar & additional Vocals


Discography:
Inferno (2005)
Eldest Born Of Hell (2007)
Death Consecrates With Blood (2009)


Info:
Produced by Christoph Brandes at Iguana Studio

Released 2010-09-21
Recenserad 2010-09-24


Links:
unlight.org
myspace
massacre

Oljus? Är det motsatsen till ljus? Hur mäter man egentligen oljus? Kanske anti-lumen, eller något i den stilen. Det skall i alla fall enligt massaker skivor vara tyskarnas mest okompromissande svartmetallband.

Omslaget bådar inte gott för oss som är fans av musik, kanske för dem som gillar den mörkare sidan är det annorlunda (märkte ni den tyska formuleringen där?). Jag är väl ungefär lika stor fan av svartmetall som dokusåpor eller program om svenska lyxhustrur som verkar vara väldigt inne för tillfället.

Unlight är precis som Massaker säger, utan kompromiss och väldigt mörkt, tungt och brutalt med mörka tunga riff, aggressiv mörk sång och så vidare, inte mycket att säga när det gäller det musikaliska egentligen, det finns inte mycket i form av melodislingor och uptempo eller glädje någonstans i musiken, det är svart och mörkt.

Skivan börjar med titelspåret som har tillstymmelse till minnesvärd refräng, åtminstone något i den stilen och det går att höra vad som sjungs till skillnad från många av de andra spåren på skivan, efter en tid känns det som att det mesta flyter ihop till en mörk tuggande massa av mörk musik, inte smärtsamt mörk på ett positivt sätt men sådär svartmetallmörk.

Jag kan inte direkt bekänna mig som en ny fanatiker av detta band, inte ens en supporter faktiskt eftersom det är för jobbigt och tröttsamt för att orka ta till sig egentligen. Jag kan tänka mig att folk som tycker om sådan där musik också gillar detta men eftersom jag har svårt för genren som helhet, oftast i alla fall, och inte kan få ut något av detta kan jag inte göra annat än att sätta det betyg jag känner är lämpligt för denna skiva.

Oljuset kanske borde byta namn, Unsound kanske vore lämpligt, oljud om vi skall översätta fritt. Det känns inte värt att lägga ner mer tid att skriva eller analysera denna skiva, den är tråkig.

HHHHHHH

Bolag - Massacre Records
Tre liknande band - Unleahed/Nile/Endstille
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm