Unleashed
As Yggdrasil Trembles

Tracks
1. Courage Today, Victory Tomorrow!
2. So It Begins...
3. As Yggdrasil Trembles
4. Wir Kapitulieren Niemals
5. This Time We Fight
6. Master Of The Ancient Art
7. Chief Einherjar
8. Return Fire
9. Far Beyond Hell
10. Dead To Me
11. Yahweh And The Chosen Ones
12. Cannibalistic Epidemic Continues


Band:
Fredrik: Lead Guitar
Johnny: Bass/Vocals
Tomas: Rhythm Guitar
Anders: Drums


Discography:
The Utter Dark (démo - 1990)
....Revenge (démo - 1990)
Where No Life Dwells (1991)
Shadows in the Deep (1992)
Across the Open Sea (1993)
Live in Vienna '93 (Live - 1994)
Victory (1995)
Eastern Blood - Hail to Poland (1996)
Warrior (1997)
Hell's Unleashed (2002)
Sworn Allegiance (2004)
Midvinterblot (2006)
Hammer Battalion (2008)


Guests:


Info
Engineered and produced by Fredrik Folkare at Chrome Studios, Stockholm Nov-Dec 2009
Mastered by Peter In de Betou at Tailor Maid Productions, 2010

Released 2010-03-19
Reviewed 2010-06-09


Links:
unleahed.se
myspace
nuclearblast

Svenska vikingdödsarna i Unleashed är tillbaka, och Daniel fick äran att recensera eftersom Robert som gillade deras förra skiva är lite otillgänglig för tillfället. Vikingdöds med vikingakrig och sådant kanske är kul även om jag är smått allergisk mot allt som har med forntida slag att göra och kan inte förstå den fascination som finns vid krig, eller gamla krig, i detta fall urgamla krig, det kanske är för att vi svenskar inte varit i krig på hundratals år.

Jag hade förväntat mig att detta skulle vara supermörkt och superargt och superbrutalt, nästan så att man skulle må illa av det, så hårt och ”häftigt” skulle det vara trodde jag och blev smått förvånad när jag hörde hur milda och snälla Unleashed faktiskt lät. Kanske har jag hört för mycket dödsmetall men många utav dem försöker vara så hårda att deras musik plattas till och blir mest trött. Unleashed har vidare en sångare som inte sjunger speciellt snabbt och faktiskt definitivt kan plussas för att han sjunger så att man kan uttyda vad som sägs i låtarna vilket är positivt. Unleashed spelar dessutom sin musik i ett tempo som inte direkt är speciellt snabbt. Jag skulle inte vilja säga att det är speciellt hårt dock.

Skivan känns ganska mörk faktiskt och lite småbrutal kanske. Jag skulle dock främst vilja säga att den känns trött, kanske har de många åren som aktivt band med skivsläpp sedan 90-talet börjat ta ut sin rätt och bandet börjar bli redo för ålderdomshemmet kanske. Personligen kunde jag inte riktigt bestämma mig för hur jag skulle ställa mig till detta, om jag skulle skratta eller gråta eller om jag bara skulle acceptera detta. Jag bestämde mig för det senare i slutändan, låtarna är väl inte direkt bra men visst inledande Courage Today, Victory Tomorrow känns relativt okej precis som spår fyra som har en tysk titel, den är också rätt okej men det är just dit det når, det bästa på skivan är rätt okej och det kan ju inte direkt indikera en bra skiva.

Jag har ingen aning om vad andra andra recensenter sagt om denna skiva men jag kan säkert tänka mig att bandets fans gillar detta även om jag hatar det, vilket jag inte gör, jag är bara helt ointresserat och oimponerad (nytt ord där) av vad denna Yggdrasilskiva erbjuder.

Kort och gott: om du gillar Unleashed eller andra band som detta kanske det inte är skräp, för oss andra finns det många skivor som är klart mer intressanta att lyssna till. Jag skall nu tömma min iPod från Unleashedmusik.

HHHHHHH

Bolag - Nuclear Blast
Tre liknande band - Amon Amarth/At the Gates/
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm