The Retaliation Process
Downfall

Spår:
1. Uprising
2. Blindfolded
3. Four Seasons Of Self Mutilation
4. Bridge End...
5. ...Prozac
6. Carnal Addiction
7. Down
8. On The Way Back
9. Written In Red Ink
10. Uncertain


Band:
Jury Kowalczyk: Lead Guitar
Sascha Maskow: Lead Guitar
Andre Kummer: Drums
Michael Konecny: Bass
Christoph Madarasz: Lead Vocals


Diskografi:
debut


Guests:


Info:
Eike Freese (prod.)

Släppt: 2010-02-26
Recenserad: 2010-03-06


Länkar:
myspace
silverwolf

Det var ett tag sedan nu så vart ställde jag egentligen sågen? Men egentligen, vid närmare eftertanke behöver jag nog faktiskt hela verktygslådan. The Retaliation Process är ett helt värdelöst band och Downfall är en skiva som aldrig borde släppts. Snart har jag dessutom hittat sågen så snart kommer de riktiga sågningarna.

Musikaliskt sett spelar detta band musik som mest påminner om hur man borrar med slagborr i en betongvägg som är alldeles för hård och borren för slö. Ett enormt skramlande oväsen som inte direkt inbringar någon känsla av glädje eller något annat vilket jag anser att en skiva skall göra. Jag har sett positiva recensioner av denna skiva på internet vilket känns helt ologiskt eftersom jag hellre borrar i betong än att lyssna till vad The Retaliation Process har att erbjuda med sin debutskiva.

Jag börjar med att såga av bandet båda händerna så att de inte kan traktera sina instrument men jag misstänker att detta inte kommer att ha någon som helst effekt med tanke på att de ändå inte verkar använda någon form av finmekanik för att framföra sin musik.

Nästa gång borrar jag ett djupt hål i pannan på bandet med tidigare nämnd slagborr, det låter inte lika mycket som att borra i betongväggen men det gnisslar lite när vi trycker borren genom pannbenet. Jag misstänker dock att inte heller det hjälper eftersom ingen form av intelligens krävs för att skapa musik som låter som den bandet gör.

Om jag sågar av benen då? Men vad skulle det egentligen medföra.

Kort och gott, jag måste säga att jag hellre plågade mig genom Lady GaGas The Fame Monster än denna skiva och att jag också skulle givit nämnda GaGa ett högre betyg dessutom även om hennes musik suger rätt ordentligt men där finns i alla fall vissa positiva element. The Retaliation Process har egentligen ingenting som gör att jag vill lyssna till deras musik.

Downfall markerar en rejäl sänkning i kvalitén på musiken i genomsnitt, detta är definitivt årets sämsta skiva och enda anledningen till att den inte får noll poäng är ifall Gordeon eller Silverwolf skulle läsa denna recension, då kanske inte inte längre vill skicka några skivor. Men ärligt talat: det borde vara kriminellt att släppa något som detta.

HHHHHHH

Skivbolag - Silverwolf Productions/Gordeon Music
Tre liknande band - Machine Head/Lamb Of God/The Haunted
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm