The Burning
Hail the Horde

Spår
01. Godless
02. Bait The Hook
03. Flames Be Your Friend
04. Nihilist Life
05. Swing The Pendulum
06. Wolfmoon
07. Hail The Horde
08. Inverted Cross Syndrome
09. Metamorphosis
10. Baptized In Bong Water
11. Turn Or Burn
12. Disownment


Band:
Johnny Haven - Vocals
Alex Kjeldsen - Guitar
Thue Moeller - Bass
Toby Hoest- Drums


Discography:
Storm The Walls (2007)
Rewakening (2009)


Info:
Produced and mastered by Jacob Bredahl
drum recordings by Tue Madsen

Released 2010-10-22
Recenserad 2010-10-26


Links:
theburning.dk
myspace
massacre

Danska The Burning är tillbaka med sin tredje skiva, den andra på två år. Vi på Hallowed recenserade deras senaste alster och kom fram till slutsatsen att de skapat ett gott album av hög kvalité som kanske saknade det där lilla extra. Kan denna Hail the Horde kanske vara ett lyft för Danskarna.
Musikaliskt trampar denna skiva mer eller mindre i samma spår som den tidigare releasen med samma tunga, samtidigt lätt catchiga tungmetall ofta med starka refränger. En skiva som precis som föregångaren klockar in på runt femtio minuter.

Men är då denna skiva som är mer eller mindre lika lång som den före och befinner sig i samma genre som den före, någonting att ha? Jag skulle faktiskt vilja svara självklart på den frågan. Efter att jag nu tagit mig igenom denna skiva ett antal gånger kan jag konstatera att den är starkt producerat med ett sound som låter både mer modernt och tyngre än den föregående skivan och med ett riktigt rivigt och catchy titelspår kan jag relativt snabbt konstatera att denna skiva är ett lyft från föregångaren.

Är detta lyft då tillräckligt för ett bättre betyg eller är det bara en polering av den tidigare skivan, lite grann som att vaxa bilen på våren? Jag skulle vilja säga att bilvaxningen är det som ligger närmast, jag gillar denna skiva och sådär men samtidigt är den inte tillräckligt mycket bättre än sin föregångare och framförallt är den stilmässigt väldigt lik sin föregångare vilket skapar en känsla av att bandet inte utvecklats nog för att skapa ett större intresse för mig.

Där finns dock några saker som slår mig, det främsta är det renare soundet men också tyngden i trummorna på denna skiva, det känns som att The Burning slår tillbaka med mer kraft, men samtidigt saknas det där sista som gör att jag vill sätta ett av de riktigt höga betygen.

Hail the Horde är lite bättre än föregående Rewakening på alla punkter, dock är den för lite bättre för att nå ett riktigt bra betyg men om du gillade Rewakening så är jag säker på att du kommer att avguda denna skiva.

Titelspåret på denna skiva är riktigt bra och om det fanns ett till som det skulle jag ge ett högre betyg.

Tungt, danskt, stenhård och modernt, det är vad The Burning förmedlar i sin musik, Hail the Hord är en bra tung skiva för min del och Jämfört med Rewakening är den ett klart lyft men inte tillräckligt för att omvandla mig till ett fan.

HHHHHHH

Bolag - Massacre Records
Tre liknande band - Pantera/Sepultura/Slayer
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm