Sonic Surf City
Pororoca!

Spår
01. I’m Going Surfin’
02. BYOB
03. Una Big Kahuna
04. I Am A Banana
05. Surfin’ Amazonas
06. Baby I’m Tryin’
07. Goose Bumps
08. Psycho Beach Twist
09. Tailgate Party
10. My Scooter
11. Kawabonga
12. Waves Are Calling
13. Go Go Go-Go Girl
14. Vote For Summer
15. Cinco De Mayo
16. Down On The Beach (Surf Little Girl)


Band:
Woodie Hermanson
Sweet Cheeks Söderhielm
Hot Rod Anderson
Tee-Tee Thomsen


Diskografi:
Let’s Go Surfin (EP 1989)
Beach Bop (1990)
Surfin’ Santa (1990)
Sun Sex 'N Fun (1992)
Sha na na na na (CDS 1993)
Life's A Beach (1993)
Losing My Mind (1993)
Let's Make Love (1996)
Surf Don't Walk (1996)
Tune In Turn On Wipe Out (1997)
On The Beach (EP 2000)
The Surfers That Came From The Cold Vol. 1 (2000)
Best Of The Rest Vol. 2 (2004)
Tune In Turn On Wipe Out (2008)
Lights Out (Split 2009)


Guests:


Info

Släppt 2010-11-19
Recenserad 2010-10-27


Länkar:
sonicsurfcity.com
myspace
killercobrarecords

Svenska surfrockare, kan det verkligen vara något? Dessa snubbar är tillbaka efter ett långt uppehåll med en skiva som kallas det stor förstörande oljudet på en språk som kallas Tupi, Pororoca är namnet på språket. Det kan tydligen också vara namnet på Jordens största våg på Amazonfloden eller något i den stilen.

När det gäller surfrock kommer jag ofta att tänka på mästarna i genren, ni vet de där som kallas Beach Boys och har gjort massor av spännande musik. Jag skulle dock vilja säga att det förutom förkärleken till bikinibrudar och surfbrädor faktiskt inte finns speciellt mycket som förenar dessa band, och det kanske är positivt för det innebär att de inte behöver konkurrera om samma nisch.

Sonic Surf City har gladrockiga och främst snabba, korta låtar ofta med distinkta refränger och med det lyriska temat alltid i området kring surfing och livet på stranden. Det är simplistiskt och välgjort och jag kan faktiskt se vad som lett till att bandet nått så pass stora framgångar som de ändå nått. De har bland annat en klubb i Osaka med samma namn som bandet som bara spelar bandets låtar, de är inte alltid helt hundra de där japanerna.

Om ni undrar vad som skiljer mellan tidigare nämnda Beach Boys of Sonic Surf City så är det främst att Sonic Surf City är lite snabbare och lite tyngre och sångaren har inte lika högt stämd röst som Beach Boys sångare. Nu vet ni det.

Överlag gillar jag Sonic Surf Citys senaste skiva, den är snabb och välgjort och bra för det mesta. Och många av låtarna är väldigt medryckande och spännande så det är en skoj skiva som jag onekligen kan tänka mig skulle vara rolig på fest eller liknande. Nu ogillar jag allt vad fest och party heter men jag skulle ändå kunna tänka mig något sådant.

Där finns dock en del jag inte direkt gillar med denna skiva, främst spår femton Cinco De Mayo som är riktigt kasst och töntigt, och irriterande, jag tänkte faktiskt sänka betyget till en trea enbart på grund av det spåret men så kom jag på att jag kan ju alltid strunta i det spåret. Sedan finns det en del spår som känns lite avhuggna och konstiga men på det hela taget är det främst spår femton som stör mig och sänker betyget.

En riktigt bra och trevlig skiva som öser på i högt tempo och det är riktigt skönt, för det mesta.

HHHHHHH

Bolag - Killer Cobra/Sound Pollution
Tre liknande band - Beach Boys//
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm
rage1.html