Malevolent Creation
Invidious Dominion

Spår
1. Intro
2. United Hate
3. Conflict Finalized
4. Slaughterhouse
5. Compulsive Face Breaker
6. Lead Spitter
7. Target Rich Envrionment
8. Antagonized
9. Born Again Hard
10. Corruptor
11. Invidious Dominion


Band:
Brett Hoffman – vocals
Gio Geraca – guitars
Phil Fasciana – guitars
Jason Blachowicz – bass guitar
Gus Rios – drums


Discography:
The Ten Commandments, (1991)
Retribution (1992)
Stillborn (1993)
Eternal (1995)
In Cold Blood (1997)
The Fine Art of Murder (1998)
Envenomed (2000)
The Will to Kill (2002)
Warkult (2004)
Doomsday X (2007)


Info:
Co-produziert, recorded and mixed by Erik Rutan at Mana Recording Studio in Clearwater, Florida

Released 2010-08-28
Recenserad 2010-08-21


Links:
myspace
massacre

Frågan är ibland hur man ska förhålla sig till vissa skivor som tillhandahålls att recensera. Ska man fundera kring hur den passar de som gillar genren eller hänge sig helt åt sin egen uppfattning om skivan. Jag bestämmer mig alltid för min egen åsikt oavsett hur fel den kan anses vara för den som föredrar genren.

Malevolent Creation är ett välkänt amerikanskt dödsmetallband som är rätt hårt och brutalt band. Med aggressiva riff och ett massivt trummande och så vidare, med produktion som siktar mot att förstärka denna känsla.

Jag är som bekant för den som brukar läsa oss, ingen större fan av dödmetallgenren och denna typ av amerikansk dödsmetall där tempot är ganska lågt dessutom är inte alls till mitt gillande. Kort och gott gillar jag inte denna skiva, den är av den typ som jag inte gillar på något sätt. Jag måste dock tillstå att skivan är bra producerad och välgjord och att fansen av bandet och genren troligen kommer att uppskatta denna skiva.

Personligen föredrar jag att lyssna på radio jämtland framför detta, jag skulle aldrig frivilligt lyssna på musik av denna typ och det är definitivt ingenting som Malevolent Creation kan förändra med denna skiva. Denna skiva känns mer eller mindre som det mesta andra i genren: sömnigt, ointressant, totalt utan intressanta aspekter och ointressant.

Så det blir papperskorgen för kreation för min del, när det gäller fans av genren eller av bandet lämnar jag en brasklapp eftersom jag omöjligt kan veta ved dessa tycker.

Om ni sedan undrar varför jag recenserar denna skiva då den inte är i min genre kan jag bara säga att vi inte har någon recensent i den mer extrema genren vilket leder till att vi får recensera eller inte göra den service vi erbjuder skivbolagen, varför de sänder oss skivorna, sedan om vi gillar dem eller inte är en annan fråga som inte jag kan ta ställning till.

Men för att återvända till skivan en gång till: det är en välgjord skiva i en genre jag inte uppskattar och det är framför allt en skiva jag inte har mycket till övers för. Den är inte så usel så att jag spyr eller och skriker men den är inte speciellt bra.

om du gillar musik, undvik Malevolent Creation, om du gillar amerikansk dödsmetall kan du ge den en chans.

HHHHHHH

Bolag - Massacre Records
Tre liknande band - Morbid Angel/Nile/Cannibal Corpse
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm