Lautstürmer
Depopulator

Spår:
01. Human Waste Erased
02. The Biggest Failure
03. Bow to No One
04. In the Line of Fire
05. Let the Axe Fall
06. Coffin Shaker
07. Hold the Hellevator
08. The Originators
09. Time to Die
10. Nothing's Changed
11. Parafright
12. Back for Blood


Band:
Christ (B & V)
Selle (D)
Adam (G & V)


Diskografi:
Debut


Guests:


Info:

Släppt: 2010-06-04
Recenserad: 2010-06-28


Länkar:
myspace
unrest records

Lautstürmer känns som de sätter fingret på vad som är problemet med dagens musikbransch. Det saknas pengar. Lautstürmer känns som ett band som med en vettig produktion, en producent som kunde härleda dem rätt och diverse annat spännande som är dyrare produktioner förunnat hade kunnat göra en riktigt okej skiva. Men, så är det inte.

'Depopulator' är en skiva som istället brottas med ett genomuselt ljud, halvtaskigt skrivna låtar, allt för hastigt genomarbetat i studion och det där sista stinget som en bra producent hade kunnat hjälpa dem att få. Skivan som den blivit nu är trist, tjatig och jobbig att lyssna på, de många korta låtarna på 1-2 minuter låter väldigt mycket som skrammel vid en första genomlyssning - skrammel med lite otydbart brölande ovanpå. Vid ett antal genomlyssningar kan man börja urskilja lite detaljer i musiken och det går att ana en viss kompetens i det hela, även om den ligger djupt begraven bakom allt oljud.

Det största problemet är att allt låter likadant, och när 12 låtar låter mer eller mindre identiska spelar det ingen roll att längsta låten är 2.33 lång, det blir långtråkigt ändå. Och tjatigt. Och olidligt att behöva lyssna på.

Jag tror det hade varit bra om det funnits kapital, men hela poängen är väl att det ska låta billigt (eller "äkta") så den teorin faller ju också. Min slutsats är att Lautstürmer, trevligt eller ej om det hade producerats bättre, är en jobbig samling med skrammel där vilken kompetens och tanke det nu finns bakom allt oljud inte kommer fram utan enbart känns frånvarande. Låt tio definierar faktiskt skivan ganska bra: Nothing's changed. Den hade kunnat legat sist så hade det varit ännu mer sant.

Det blir tummen ned för Lautstürmers 'Depopulator' - jag tror få människor är skapta med tillräckligt mycket tålamod för att lyssna på tolv låtar med enerverande skrammel. Den faller i högen av recenserade skivor jag med största sannolikhet aldrig mer kommer spela.

HHHHHHH

Skivbolag - Rising Records/Gordeon Music
Tre liknande band - Det mesta i genren
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Caj Källmalm