Kellermensch - s/t

Spår:
1. Into
2. Moribund town
3. Nothing left
4. Dirt in the ground
5. The day you walked
6. Dead end
7. Black dress
8. All time low
9. Don´t let it bring you down
10. Loss


Band:
Christian Sindermann
Anders Trans,
Sebastian Wolff
Jan V. Laursen
Claudio W. Suez
John V. Laursen.


Diskografi:
debut


Guests:


Info:

Släppt: 100127
Recenserad: 100120


Länkar:
kellermensch.com
myspace

Dessa snubbar härstammar från Danmark faktiskt, precis som ett band jag intervjuade en gång. Snubben i det bandet pratade på danska och jag på svenska, nordiskt samarbete på toppnivå kan man säga om den saken som egentligen inte har det minsta att göra med detta band. Kellermensch som förstås betyder källarmänniska är ett band som inte är det minsta likt det bandet jag intervjuade och de sjunger inte på danska så den jämförelsen fungerar inte alls.

Jag läste också att de var nominerade till årets debutalbum eller något liknande i Danmark. Min tanke var att det kan inte komma många debutanter till den danska scenen eftersom jag inte gillade denna skiva när jag lyssnade på den. Jag ska snart förklara varför jag inte gillade skivan men först tänkte jag också nämna de inte har någon vidare smak när det gäller skivomslag. Att de sedan nämner en uppsjö av band som influenser på deras myspacesida, band vars stil varierar väldigt mycket gör att du kanske kan få en liten föraning om vad denna skiva handlar om.

Skivan börjar med ett introspår som påminner mig en hel del om Roy Orbison men med irriterande bankande monstertrummor och sedan kommer plötsligt en brunstig älgtjur och börjar bröla. Resten av spåren är faktiskt lite bättre.

Jag anser dock att denna skiva har ett stort problem, större än vissa andra problem med skivan, jag hade kunnat acceptera skivan mer om den hade varit mer enhetlig. Denna skiva är stilmässigt en enda röra, musikaliska influenser kommer och går genom spåren och överallt. Jag blir snabbt trött på denna skiva, den är inte vad jag önskar av en skiva, den blir tradig i längden och den blir trist.

Har jag då ingenting positivt att säga om Kellermensch? Jodå, det finns faktiskt en del i deras musik som är rätt intressant. De är tunga, de har spännande idéer och lite andra intressanta influenser som vittnar om potential.

Bandet har onekligen potential att göra något intressant, redan nu låter det inte som något annat jag hört, men samtidigt gör de det om den meningen är det minsta begriplig. Bandet har som sagt unika idéer men det sätt på vilket de implementerar sina idéer är inte speciellt bra, åtminstone inte enligt mig.

På mitt vanliga professionella sätt har jag dessutom nu skrivit en recension som är minst lika rörig och osammanhängande som bandets skiva, då kanske ni förstår på ett ungefär hur denna skiva låter.

Källarmänniskorna gör nog bäst i att hålla sig i källaren denna gång eftersom denna skiva inte når upp till marknivå.

HHHHHHH

Skivbolag - Persona Non Grata/Triada
Tre liknande band - //
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm