Joan Jett and the Blackhearts
Greatest Hits

Spår
Skiva 1
1. Cherry Bomb
2. You Drive Me Wild
3. School Days
4. Love Is Pain
5. Bad Reputation
6. You Don’t Know What You’ve Done
7. I want You
8. I Love Rock N’ Roll
9. (I’m Gonna) Run Away
10. Crimson And Clover

Skiva 2
1. Do you Wanna Touch Me (Oh yeah)
2. The French Song
3. Everyday People
4. Fake Friends
5. Light Of Day
6. I Hate Myself For Loving You
7. Backlash
8. Activity Grrrl
9. Love Is All Around
10. Androgyn
ous
11. A.C.D.C


Band:
Joan Jett with different musicians


Diskografi:
1980 – Joan Jett
1981 – Bad Reputation
1981 – I Love Rock 'N' Roll
1983 – Album
1984 – Glorious Results of a Misspent Youth
1986 – Good Music
1988 – Up Your Alley
1990 – The Hit List
1991 – Notorious
1994 – Pure and Simple
2004 – Naked
2006 – Sinner


Guests:
Too many to track


Info
Varying producer depending on which album the songs are from

Släppt 2010-03-12
Recenserad 2010-03-30


Länkar:
joanjett.com
myspace
blackheart
greatest hit site

Joan Jett och svarthjärtorna med låtar från filmen om Runaways och en massa annat spänannde och lätt förvirrande för någon som inte riktigt hänger med. Nåväl, jag vet vem Joan Jett och hennes Blackhearts är och en del låtar från hennes karriär är tidlösa klassiker som säkerligen kommer att leva kvar när dagens radioplågor försvinner nedhuggna av tidens tand.

Vem kan glömma I Love Rock’n’Roll? inte jag i alla fall, det är faktiskt en riktigt bra låt fortfarande trots att den faktiskt är riktigt gammal. Joan Jett är dessutom en legend inom rockmusiken och med viss rätt med tanke på vad hon lyckats åstadkomma under sina år som rockartist.

Jag är inte speciellt mycket för best of skivor egentligen eftersom jag anser att de är rätt ointressanta men som dokument över en artist med många år och massor av skivor i bagaget fungerar det alltid bra, problemet är bara att det kommer massor av sådana skivor och vissa band släpper dem vartannat år eller något sådant. Den här skivan har spår från hennes gamla era och nyinspelningar av Runawayslåtar samt spår från hennes senaste skiva med Blackhearts från 2006 så där finns mycket att sätta tänderna i.

Musikaliskt är det klassisk snygg rockmusik med en touch av 80-tal även om vissa produktioner är betydligt fräschare. Ingenting på den här skivan känns direkt utdaterat även om vi visserligen hört många av spåren många gånger.

Skivan börjar med Cherry Bomb från 1984 som inleder denna skiva på ett riktigt bra sätt, alla de stora hitsen finns dessutom med på denna kompilation och vi kan väl inte säga att något saknas och dessutom känns de två skivorna trots allt överkomliga även om jag gärna hade sett det lite mer kompakt, det vill säga kanske på en skiva med bara de allra vassaste spåren.

Joan Jett rockar helt klart fett fortfarande och hennes gamla hits känns faktiskt förvånansvärt fräscha trots sin ålder, vissa av spåren är trots allt runt trettio år gamla. För er som inte hört Joan Jett och vill ha en insikt kanske detta är rätt väg, annars kan jag inte rekommendera samlingsskivor som denna.

Det finns mycket att gilla på denna skiva, ett snyggt dokument av en kompetent rockmusiker. Joan Jett rockar fett.

HHHHHHH

Följ länken till greatest hits sidan till vänster för mer videos från denna skiva

Bolag - Blackheart/Sound Pollution
Tre liknande band - The Runaways/Heart/Vixen
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm
rage1.html