Her Bright Skies
Causing a Scene

Spår:
1. The Best Youll Get
2. Killing Me
3. Sing It!
4. Little Miss Obvious
5. Heartbreaker
6. Sober Nights
7. Sold Our Souls (To Rock & Roll)
8. Shake U
9. Pretty Things
10. Stargazer/Icebreaker
11. Kiss Like This
12. Hollywood Dreamin


Band:
Johan Brolin
Petter Nilsson
Niclas Sjöstedt
Joakim Karlsson
Jonas Gudmundsson


Diskografi:
A Sacrament; Ill City (2007)


Guests:


Info:

Släppt: 2010-03-24
Recenserad: 2010-03-13


Länkar:
myspace
panic and action

Detta band har onekligen ett något annorlunda namn, också något som fick mig nyfiken på vad jag kunde få ha att göra med när jag spelade skivan för första gången. Det fick mig också att tänka på en karaktär i min favoritserie på televisionen, ”as in her big brown eyes” som hon säger när hon refererar till sitt efternamn. Jag hade dock inte riktigt rätt i vilken typ av musik det skulle vara i mina spådomar innan jag hört skivan, men det är bara en detalj.

Her Bright Skies härstammar från Sverige och de släpper i och med Causing a Scene sin andra skiva, jag har inte hört den första skivan. Bandet verkar dock redan med detta första albumet ha funnit en viss skara fans och de verkar onekligen har bra backning för att att kunna sälja många skivor av denna.

Musikaliskt är det väl så kallad emo-musik, åtminstone enligt vissa. Jag har ingen aning men jag skulle vilja säga att det är melodiös rockskiva med fokus på refränger. Bandet blandar också finstämda toner med aggressioner och svaghet med styrka. Musikaliskt får jag känslan av att det är en balansgång mellan det aggressiva och det finstämda med stor fokus på refrängerna såsom i låtar likt Little Miss Obvious för att nämna ett spår som stämmer väl in på denna beskrivning.

Her Bright Skies har troligen snickrat ihop det bästa albumet hittills detta år, åtminstone som funnit sin väg till mina öron. Redan från inledande The Best You’ll Get känns detta som något lite mer än vad jag tidigare fått höra från i år. Spår Som Little Miss Obvious, Heartbreaker, Sold Out Souls (to Rock’n’Roll) är alla riktigt fina och förstärker denna känsla av att jag lyssnar till en skiva som ligger lite ovan det normala.

I ett år där kylan har hållit i sig ordentligt är det inte många som talar om något över det normala, men när det gäller detta band kan vi i alla fall göra det. Her Bright Skies kanske till och med ligger mycket över det normala. Jag kan faktiskt rekommendera er att införskaffa denna skiva så snart den finns tillgänglig.

Om Her Bright Skies kan orsaka en scen med denna skiva och slå igenom med dunder och brak återstår förstås att se eftersom skivan ännu inte är släppt. Dock kan jag säga att jag anser att detta band förtjänar att slå igenom med dunder och brak, så bra är Causing a Scene och jag hoppas verkligen att den gör just det.

Jag kommer inte orsaka en scen på grund av denna skiva (jag är ett under av likgiltighet) men jag kan uppskatta vad jag får höra när jag lyssnar till densamma.

HHHHHHH

Videon är från tidigare skivsläpp

Skivbolag - Panic and Action/Triada
Tre liknande band - //
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm