Godsized
The Phoney Tough & the Crazy Brave

Spår
1. The Phoney Tough & the Crazy Brave
2. So I'm Told
3. Bleed on the Inside


Band:
Glen - Guitar/Vocals
Neil - Guitar
Gav - Bass
Effon - Drums


Diskografi:
Fight and Survive (Single, 2007)
Brothers In Arms (EP, 2008)


Guests:


Info

Släppt 2010-09-17
Recenserad 2010-09-14


Länkar:
myspace
globalmusic

Brittiska Godsized förärar oss med en ny EP, med ett väldigt långt namn som jag inte orkar skriva ut i recensionstexten och jag orkar inte heller kopiera det så att det kan stå här i texten. Ett statement som var betydligt längre än att skriva titeln men strunt samma, det skulle bli än jobbigare att skriva den nu när jag skrivit en massa redan. Så därför får ni titta i titeldelen varje gång ni vill veta vad skivan heter.

Som sagt en ny EP med Godsized, deras andra i karriären, ingenting finns i informationen nämnt om ett album väntar i fortsättningen för bandet, men det spelar väl kanske ingen större roll, det är ju trots allt denna skiva som får uppmärksamheten nu. Och vart ska jag börja? Kanske med omslaget som har en soldat prydandes sig självt, eller snarare en död soldat eftersom han inte längre har någon hud, kanske var det napalmen eller kanske något annat som orsakade hans död?

Sedan kan vi väl ta en titt på det musikaliska. Det är som sagt en EP och denna EP innefattar tre spår där det första är namne med skivan och sedan finns det ytterligare två spår vilket leder till ungefär en kvarts musik vilket känns som en lagom längd faktiskt, det är långt nog för att lära känna ett band och kort nog för att skapa ett begär efter mer från dem om man gillar dem.

Stilmässigt är det rätt rockigt, hårdrock med en ”groovy” sida kanske kan nämnas vara en passande beskrivning, kommer inte på några direkt snarlika band i detta nu men de är inte direkt superunika i sin stil. Det är tunga och rockande med ett ständigt groove och ett gott sväng i den musikaliska stilen. De gör låtar som sätter sig trots att refrängerna inte är supertjatiga som hos landsmännen i Iron Maiden.

Jag måste säga att jag från början kände mig lite tveksam till Godsized men efter några genomspelningar så ser jag poängen, visst jag kommer aldrig bli någon fantastisk fan av denna EP eller troligen inte heller detta band men för alla er som gillar svängig rockmusik. Jag persoligen tycker att det är välgjort och bra och rätt medryckande men det har problemet att det inte direkt sätter sig så väl, att det inte är så minnesvärt och för mig som avverkar massor av skivor, jag spelar väl mellan åtta och femton skivor per dag, behövs det något speciellt för att stå ut och det gör inte Godsized, inte åt något håll. Deras musik fungerar väl för tillfället och är medryckande och så vidare men i förlängninen så är det bara en av många välgjorda och bra skivor som finns där ute och som hamnar i min iPod.

Väl godkänt för Godsized även om de saknar det där lilla sista extra, men för er rockers tror jag att det är en kul skiva att undersöka och för er rekommenderar jag den.

HHHHHHH

Bolag - Global Music
Tre liknande band - //
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm
rage1.html