Disbelief
Heal

Spår
1. The Eyes Of Horror
2. Isolation
3. The Last Force: Attack!
4. Certainty Of Reality
5. Shine
6. Welcome Home
7. Red Sharks
8. Love Like Blood


Band:
Karsten Jäger – vocals
Jochen Trunk – bass guitar
Kai Bergerin – drums
Witali Weber – guitar


Discography:
Disbelief (1997)
Infected (1998)
Worst Enemy (2001)
Shine (2002)
Spreading the Rage (2003)
66Sick (2005)
Platinum Edition (2006)
Navigator (2007)
Protected Hell (2009)


Info:
Produced by Disbelief
Mastering by Andy Classen

Released 2010-05-21
Recenserad 2010-05-26


Links:
disbelief.de
myspace
massacre

Tyska Disbelief är tillbaka och firar tydligen 20 år i år och gör detta genom att släppa sin andra skiva på lika många år (det vill säga två), förra årets skiva Protected Hell imponerade väl inte alltför mycket på mig dock, kanske hade det en del att göra med de störande voice-overs som användes på den skivan. Numer har inte Massacre sådant eftersom allt görs i miljömedveten nedladdningsanda, nu behöver vi bara massa iPods och externa hårddiskar för att få plats med all info istället för skivor. Om förra skivan var ett helvete skall dock denna skiva hela lyssnaren, om vi ska se till titeln.

Musikaliskt är det melodiös döds med de typiska distade gitarrerna och så vidare, men på något vis har dock detta band ett lite eget sound och till skillnad från många andra dödsmetallband tror jag faktiskt att jag till och med skulle kunna höra att det var dem i en så kallad line up.

För första gången i sin karriär har bandet producerat skivan på egen hand, och det har väl faktiskt gjort en viss skillnad eftersom jag anser att produktionen på denna skiva är aningen vassare än den på föregångaren, detta kan dock ha att göra med att spåren på denna skiva är bättre än de på den tidigare.

Det är en skiva med åtta spår som klockar in på dryga 40 minuter vilket är en bra längd på ett album, det är ungefär vad man brukar orka lyssna till innan koncentrationen förloras. På det första spåret får jag dock känslan att denna skiva inte är bättre än sin föregångare men allt eftersom spåren avverkas kommer en mer positiv känsla fram och jag kan säga att denna skiva klarar sig över gränsen för vad som är godkänt och den gör det med viss marginal faktiskt.

Spåren är överlag av en god kvalité och jag gillar faktiskt att lyssna till denna skiva, till skillnad från skivan innan som inte alls var lika bra. Jag får känslan av att bandet vuxit en del till denna skiva, det är egentligen ganska konstigt med tanke på hur länge bandet hållit på, de borde ha stagnerat vid detta laget men det kan faktiskt vara så att eftersom de för första gången producerade skivan själva introducerades en ny energi som avspeglade sig på det musikaliska. Tro nu inte bandet har gått och förändrat sig drastiskt, det är fortfarande samma typ av musik de gör men nu gör de det bättre.

Heal är en helande skiva för en tråkig genre som oftast brukar ha trist, urvattnad musik som inte duger mycket till egentligen. Disbelief verkar dock misstro resten av genren och skapar sin egen musik och denna gång med helande resultat.

Kort och gott en bra dödsmetallskiva.

HHHHHHH

Bolag - Massacre Records
Tre liknande band - //
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm