Circle of Chaos
Black Oblivion

Spår
1. Chaosmatic
2. Derailed
3. Predator
4. The Void
5. Tales
6. What May Come
7. Black Oblivion
8. Crowned In Filth
9. Still Waiting
10. Flags of Our Fathers


Band:
Antonio Ravina Da Silva - Vocals
HG Hogström - Guitar
Allan Lundholm - Guitar
Thomas Jonsson - Bass
Staffan Lundholm - Drums


Diskografi:
Debut


Guests:


Info
Recorded and mixed at A.R.T . Studios by HG Hogström
Mastered at Unisound by Dan Swanö

Släppt 2010
Recenserad 2010-08-03


Länkar:
myspace

En kaotisk cirkel eller en cirkel med kaos invändigt kunde en dag synas i min brevlåda. Naturligtvis blev jag nyfiken och spelade densamma och fick då höra hård och tung så kallad dödsmetall med ett ordentligt sväng och ett tungt gung ur mina högtalare som sedermera förvandlas till hörlurar eftersom det är så jag oftast recenserar skivor.

Jag har redan nämnt hur detta band låter musikaliskt nu, jag kan väl också nämna att de härstammar från den svenska huvudstaden och att jag har svårt att komma på band som låter likt detta. Tro inte nu att det för den sakens skulle är superunikt eller revolutionerande bara för den saken, jag har ibland svårt med liknande band och väljer därför att hoppa över den saken även om jag vet att det finns ett flertal band i samma musikaliska sfär och att jag dessutom recenserat några sådana.

Är denna svarta skiva med en hand på något bra då? Jag skulle vilja säga det, jag blir alltid lite orolig över självfinansierade skivor och sådant men de senaste alstren har faktiskt varit över förväntan och så också denna. Visst de har fått hjälp med mastring av Dan Swanö som är ett stort namn men jag tror ändå inte att storheten ligger där. Vid en gissning skulle jag definitivt tro att detta band gjort fler skivor, visst bandmedlemmarna är säkerligen inte oerfarna inom branschen men det är trots allt bandets första alster och de har stått för allt själva, helt utan bolag och säljer väl skivan på konserter och spår över internet, jag hoppas att de lyckas bra med den saken eftersom de förtjänar en sådan sak.

Jag har svårt att plocka fram några favoritspår sådär men skivan har ett skönt tungt gung rakt igenom och har dessutom ett skönt sväng från början till slut. Och även om jag kanske låter sådär fantastiskt positiv så måste jag dra av lite grann på grund av att det känns allt väldigt bekant och som att jag hört det förr, inte i denna skepnad men i snarlika. Problemet är med strikt och rak musik att den även om den är lätt att ta till sig så har den samtidigt problemet med att höras, synas och märkas, speciellt utan stora resurser för marknadsföring.

Så nu när jag balanserat två sidor av samma mynt kan jag konstatera att denna skiva är väldigt välgjord med tio bra låtar som förnöjer mig som lyssnare för de dryga fyrtio minuter skivan pågår. Helt klart pluspoäng för att de håller skivan kort, kanske har de lyssnat på denna idiotiska recensents eviga tjatande om skivors längd, och i ärlighetens namn känner jag mig hela tiden lite snål att bara ge fyra svarta H i min recension men det är något där som hindrar mig, kanske de andra skivorna jag givit så höga poäng eller bara en oerhört hård kravbild. Hursomhelst om du gillar melodiös dödsmetall så tror jag faktiskt att du kommer att tycka väldigt mycket om detta.

Det som hindrar mig från att ge ett högre betyg är att jag tror att detta är mer för dem som gillar genren än något som tilltalar de andra. Circle och Chaos är i alla fall inte så kaotiska som första anblick antyder, de är definitivt värda att kolla upp, speciellt för er som gillar genren.

HHHHHHH

Bolag - self released
Tre liknande band - //
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm
rage1.html