Bleed From Within
Empire

Spår:
1. This Is Our Legacy
2. The Novelist
3. Last of Our Kind
4. The Weaker One
5. Emperor
6. Dishonour
7. Vanity
8. The Healing
9. Empress
10. Welcome to My World
11. Legion


Band:
Scott Kennedy - Vocals
Dave Lennon - Lead/Rhythm Guitar
Ali Richardson - Drums
Craig Gowans "Goonzi" - Guitar (Bass)
Davie Provian - Bass


Diskografi:
Humanity (2009)


Guests:


Info:

Släppt: 2010-05-10
Recenserad: 2010-04-27


Länkar:
myspace
risiningrecords

Blöd inifrån? Gör vi inte alla det? Åtminstone tycker jag att det vore rätt märkligt om vi blödde från ett sår utanför kroppen och blodet rann in i oss, det vore märkligt och kanske ett coolare namn är blöd inifrån. Trots att de har ett typiskt tyskt eller polskt namn härstammar detta band från de brittiska öarna och skapar musik som blöder, eller vad de nu funderat på att säga med sitt namn. Jag tror att det är överflödigt att säga att jag anser namnet vara otroligt löjligt.

Detta band släpper nu sin andra skiva som kallas Empire, ett namn som förpliktar med tanke på vad Queensrÿche en gång åstadkom med just det albumnamnet. Bleed from Within hör inte alls till samma genre som tidigare nämnda band, de är mycket mer extrema. Med tunga grejer och vrålande sång och försöker de skrika sig in i våra hjärtan. Deathcore kan visst genren kallas också har jag läst mig till men jag nöjer mig med att kalla det extrem metall.

Normalt sett är jag väl ingen större fan av genren men görs det bra så kan jag uppskatta extrem metall, Bleed From Within tillhör dock inte den grupp band jag uppskattar när det gäller att skapa grymma metalliska ackompanjemang, de tillhör väl inte heller den andra gruppen som gör så usel musik att man kan använda dem som referensram för hur dålig musik låter.

Faktum är att Bleed From Within inte skapar den minsta känsla överhuvudtaget, varken positiv eller negativ. Den enda känsla jag kan säga om detta band är att jag har slösat bort en massa tid i onödan, speciellt nu när jag har mer än åtta timmar musik att recensera, och det lär knappast krypa ned under detta antal i och med att denna skiva är bortskriven.

Kort och gott ger mig Bleed From Within inte den minsta känsla, det är som att en timme bara försvinner i onödan.

Så köp bara Bleed From Within om du har problem att sova, ta en dos musik från skivan och somna gott och snabbt. Det borde faktiskt komma med en sticker som säger: ”använd inte denna produkt om ett vaket tillstånd är av stor vikt.

Empire är en trist och sövande skiva, bör ej brukas i samband med bilkörning.

HHHHHHH

Skivbolag - Rising Records/Gordeon Music
Tre liknande band - Bring me the Horizon/Meshuggah/The Black Dahlia Murder
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm