65daysofstatic
We Were Exploding Anyway

Spår
1. Mountainhead
2. Crash Tactics
3.Dance Dance Dance
4. Piano Fights
5. Weak4
6. Come to Me
7. Go Complex
8. Debutante
9. Tiger Girl


Band:
Joe Shrewsbury
Paul Wolinski
Rob Jones
Simon Wright


Diskografi:
The Fall of Math (2004)
One Time for All Time (2005)
The Destruction of Small Ideas (2007)


Guests:


Info

Släppt 2010-04-26
Recenserad 2010-05-10


Länkar:
65daysofstatic.com
myspace
hassle records

Vi höll på att explodera i alla fall, kul skivtitel.
- Beklagar att jag råkade backa in bilen i ert hus.
- Ingen fara, vi exploderade i alla fall.
Onekligen en intressant konversation där, en intressant och rolig skivtitel helt enkelt.

Bandet med det lustiga sammanskrivna namnet härstammar från Storbritannien och spelar instrumental musik, dock inte helt utan vissa sångpartier, på denna skiva har de faktiskt lånat in en man från The Cure för lite sjungna partier i ett av spåren på skivan. Dock är det ändå det instrumentala som dominerar i dessa statiska snubbars musik.

Musikaliskt är det rockmusik som är instrumental, det vill förstås säga att det är rockigt med en massa instrumentala melodier. Det är lite halvkomplext men inte för avancerat och snurrigt. Det förekommer en hel del tempoväxlingar och så vidare.

Skivan inleds med ett spår som kallas Mountainhead och det sätter tonen för skivan och initierar lyssnaren i vad som väntar allt eftersom spåren betas av på skivan. Jag tycker att det är lite svårt att ta till sig detta, jag har aldrig riktigt gillat instrumentala skivor, det finns egentligen bara en jag tycker är bra och det är Fantasy av Borislav Mitic och denna skiva är inte ens nära den. Visst finns det schyssta prylar och skivan är bra, jag anser dock inte att den är speciellt bra att lyssna aktivt till, vad den däremot skulle gå bra till är som bakgrund till videoklipp eller tevespel. Det känns i allmänhet som att detta är vad de instrumentala skivorna duger till.

På det hela taget anser jag att 65daysofstatic är bättre än de flesta andra instrumentala band jag hört, åtminstone och jag ser till denna skiva. Det finns faktiskt till och med ett spår jag gillar rätt mycket, det är ett spår som Kallas Go Complex. Detta är ett skönt spår med härliga melodier och så vidare, nu får väl kolla upp det själva om ni vill veta mer.

Till sist vill jag dock säga att jag skulle uppskatta detta mer om det verkligen var bakgrundsmusik, för mig är detta bakgrundsmusik och det blir mest jobbigt att lyssna till aktivt, därför hamnar nog denna skiva i en arkivlåda för att inte troligen aldrig mer spelas.

HHHHHHH

Bolag - Hassle/Sound Pollution
Tre liknande band - //
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm
rage1.html