Walls of Jericho - Redemption

Spår
1. Ember Drive
2. My Last Stand
3. No Saving Me
4. House of the Rising Sun
5. Addicted


Band:
Candace Kusculain (V)
Chris Rawson (G)
Mike Hasty (G)
Dusting Shoenhofer (D)
Aaron Ruby (B)


Diskografi:
A Day and a Thousand Years (EP) (1999)
The Bound Feed the Gagged (2000)
All Hail the Dead (2004)
With Devils Amongst Us All (2006)


Gäster
Corey Taylor (V,G)


Info
Produced by Corey Taylor
Recorded at 2X4 STUDIOS in Des Moines, IA (Fall 2007).
Mixed by Jay Baumgardner @ NRG Studios.
Mastered by Ue Nastasi @ Sterling Sound.
Artwork by Martin Blanko.
Group Photo by James Sharrok.
Layout & Design by Chris Hansen.


Länkar:
wallsofjericho.tv
trustkill

Enligt wikipedia är detta ett amerikanskt metalcoreband, det låter ju inte alltför spännande, namnet antyder ju annars att detta skulle vara några Helloween-wannabees men det är inte sant lyckligtvis. Detta är ett band jag aldrig hört innan denna skiva och jag har ingen aning om hur väl denna skiva representerar det sound bandet har.

Som inledningen antyder är detta en skiva som normalt sett inte dimper ned i Hallowedlådan så jag anar att det är något lurt med det hela men egentligen spelar inte det någon större roll, jag har en skiva och den skivan skall recenseras. Det är en akustisk skiva med sångtexter som främst framförs av en kvinnlig frontfigur (lägg märke till min politiskt korrekta könsneutralitet här). Där också skivans producent Corey Taylor mer känd för sitt samarbete med Sone Sour och Slipknot gästsjunger på tre av de fem låtarna.

Lägg märke till paragrafen ovan, fem låtar och det är inte långa låtar á la Dream Theater utan det är en EP-skiva. Skivproducenten säger att de blev lite galna och så vidare, det känns föga troligt med tanke på att alla är akustiska produktioner utan några egentligen konstigheter, bara för att det var första gången Taylor gör något sådant betyder det inte att det blir galet.

Kvaliteten då? Jodå, låtarna låter bra och välproducerade utan den där överputsningen som skapar det där plastiga ljudet, ja ni vet det där ni kan höra på radion varje dag. Den klassiska House of the Rising Sun känns felplacerad i sällskapet och jag hade helst sett att den försvunnit eftersom de övriga låtarna är snyggare och bättre.

Jag rankar detta som en rätt bra skiva men som inte riktigt lyfter till de där högre höjderna.

HHHHHHH

Skivbolag - Trustkill/Border
Tre liknande band - //
Poäng: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm